Berry egyszerre szabadul meg a hajától és a pasijától

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Trisha Thomas azonos című regényéből, a Universal Pictures égisze alatt készülő film fiatal hősnője egy szép napon váratlanul lapátra teszi kompromisszummániás partnerét (miután az eljegyzési gyűrű helyett kiskutyát ad neki ajándékba), és afro-fazonra vágatja hosszú, gondosan kiegyenesített hajszálait. A hősnő szinte maga sem tudja, mit kezd majd hirtelen jött szabadságával, így azt már végképp képtelen megjósolni, vajon közvetlen környezete, rokonai, barátai és kollégái hogyan reagálnak majd a sokkoló - vagy legalábbis annak tűnő - változásra.

"A főhősnő korábban kimondhatatlanul büszke volt vegyi úton egyenesített hosszú hajtincseire, aztán egyszer csak megszabadult minden külsőségtől, amelyekből egykor önbizalmat merített. Lassanként ráébred, nem a külsejétől vonzó: lelki világa, belső tulajdonságai, érzelmei teszik azzá. Nagyon fontosnak tartom, hogy a színes bőrű fiatalok megismerjék a történetet. Tudom, miről beszél Trisha Thomas, és sajnálom, hogy 15 évvel ezelőtt még nem volt ilyen könyv, amelyet elővehettem volna" - nyilatkozta a színésznő a könyv kapcsán.

Talán sorszerűnek mondható, hogy Berry, aki a közelmúltban szakított férjével, Eric Benett-tel, ugyanakkor színészként egyre népszerűbbé és elismertebbé válik szakmájában (ő volt az első színes bőrű színész, akinek a legjobb női főszereplő kategóriában ítélték oda az Oscar-szobrot), épp most kapta meg ezt a szerepet.

A filmet az itthon kevéssé ismert Patricia Cardoso (Real Women Have Curves című HBO-produkció, The Kingdom of Heaven, The Water Carrier of Cucunuba) rendezi majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről