Összeállt a 33. Magyar Filmszemle versenyprogramja

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Corvin Budapest Filmpalotában január 31-től február 5-ig tartó versengésben dokumentum- és ismeretterjesztő filmek kategóriájában 35 alkotás, míg a kísérleti és kisjátékfilmek sorában 16 munka mérettetik meg.

A dokumentum alkotásokat szemléző előzsűri január 2-án, míg a kísérleti filmeket vizsgáztató előzetes bíráló bizottság még tavaly december 27-én hozta meg döntését.

A 33. Magyar Filmszemle dokumentumalkotásai között látható lesz többek között Almási Tamás: Sejtjeink, Bódis Kriszta: "Szegény kisfiú", Dégi János és Kóczé Angéla: Iskola dráma, Doszpod Béla: Tátrai Orszáczkynál Ausztráliában, El Eini Sonia: Nagyon reális című alkotása, Fliegauf Benedek: Van élet a halál előtt?, Füredi Zoltán: Északföld című munkája.

Ugyancsak a dokumentumfilm kategóriában szerepel a szemlén Kármán Irén Rozi című filmje, Kisfaludy András Neurock című alkotása, Kóthy Judit Olaj, Olaj, Olaj! című kétrészes munkája, Lakatos Róbert Csendország című filmje, Szekeres Csaba az Emberek/Homo provintialis című dokumentumfilmje, Szőllősy Gabriel Vasárnapozás című alkotása, Szuhay Péter és Kőszegi Edit a Cigány kép - Roma kép című filmje is.

A kísérleti és kisjátékfilmek kategóriájában versenybe került Beckmann Ericka Switching house című munkája, Bodó Viktor rendezése, a Citromfej, Bolla Bertold munkája, Az amo család, Buglya Sándor filmje, a Homokon nőtt város, Dékány Barbara rendezése, a Fekete-fehér igen-nem. A kísérleti és kisjátékfilmek között mustrázza a zsűri Forgács Péter: Bibó breviárium, Jeli Ferenc: Szép halál volt, Káldy László: Hosszú téli estéken, Kálmánchelyi Zoltán - Végh Zsolt - Stefanovits Angéla: Legkisebb film a legnagyobb magyarról, avagy nincs kéz nincs csoki című munkáját is.

Ugyancsak ebben a kategóriában versenyez Malgot István A cigány hold (Egy cella képei) című filmjével, Meskó Zsolt a Somlói galuska című rendezésével, Nagy-Bozsoky József és Czétényi Csilla a Tangóval, Nyitrai Márton a 601-S című filmmel, Pölcz Róbert és Pölcz Boglárka a Szafarival, Silló Sándor A csodálatos mandarin témájára készített filmjével, valamint Szirtes András a Budapest, egy nagyváros szimfóniája című rendezésével.

A nagyjátékfilmek kategóriájába nevezett 33 alkotás listája már az elmúlt év december elején teljes volt.
A szemlén láthatja majd először a közönség többek között Fonyó Gergely Na végre itt a nyár! című filmjét, Erdélyi Dániel diplomamunkáját, az Előrét, valamint Dobray György trilógiájának legutóbbi darabját, a Szerelem utolsó vériget. A versenyprogramban már bemutatott produkciók is szerepelnek, például Koltai Róbert Csocsója vagy Bacsó Pétertől a Hamvadó cigarettavég. A nagyjátékfilmek közül kettő, Handan Ipekcitől a Nagy ember, kis szerelem és Baris Pirhasantól a Nyári vakáció versenyen kívül, az információs blokkban szerepel majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről