Számos fesztiválon mutatkozhat be a magyar film

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Fésős András munkája, a Balra a Nap nyugszik Kolozsváron, Bacsó Péter Hamvadó cigarettavég című műve Szocsiban szerepel a versenyprogramban.

Kamondi Zoltán Kísértések című filmjét a moszkvai filmfesztiválon mutatják be a hónap során, majd a lengyelországi Lagowban, valamint Sanghajban is műsorra kerül. Koltai Róbert filmje, a Csocsó szintén szerepel a moszkvai nemzetközi filmfesztiválon.

Cakó Ferenc Pszichoparádé című filmje a franciaországi Annecy Animációs Filmfesztiválon mérettetik meg. Az alkotó munkáiból Szenegálban, Dakarban is rendeznek bemutatót. Czétényi Csilla és Nagy-Bozsoky József rövidfilmjét, a Tangót meghívták a szentpétervári fesztiválra, a spanyolországi huescai nemzetközi filmfesztiválra, illetve vetítik majd a trencsényteplici Art Fesztiválon is.

Az Art Film Fesztiválon Nemes Gyula: Papagáj című rövidfilmjét is beválasztották a versenyprogramba. Információs vetítésen mutatják be a Chico, a Hamvadó cigarettavég, az Ébrenjárók, illetve a Citromfej című filmeket.

A lengyelországi Lagowban június 20. és 30. között zajló Nyári Filmszemináriumon négy magyar film kerül vászonra. A Chico és a Kísértések mellett Dér András: A kanyaron túl, valamint Herendi Gábor: Valami Amerika című munkáját tűzik műsorra.

Moldoványi Ferenc dokumentumfilmje, a Gyerekek Koszovó 2000 a brazíliai Gojasban szerepel a versenyben, majd vetítik a szentpétervári "Message to Man" fesztiválon.
A hónap végén a berlini magyar nagykövetség szervezésében magyar filmnapokat rendeznek a német fővárosban. A programban szerepel majd Incze Ágnes: I love Budapest; Török Ferenc: Moszkva tér; Jancsó Miklós: Utolsó vacsora az Arabs Szürkénél; Sopsits Árpád: Torzók, valamint Bereményi Géza: Hídember című filmje.

A Cannes-i bemutatkozás után Forgács Péter, Bibó breviárium című munkája az olaszországi Pesaróban kerül közönség elé.


Korábban:

Az Eső után megfogta Scorsesét is
Jancsó és a fiatalok filmje az éjszakai buszról

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről