A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
13:50Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Hátborzongató előzetes érkezett az Oscar-díjas rendező új horrorjához

Vágólapra másolva!
Steven Soderbergh új filmje 2025 januárjában kerül a mozikba. A leselkedős, kísérteties Presence-hez most megérkezett az első, nyomasztó kedvcsináló.
Vágólapra másolva!

Tulajdonképpen semmi sem történik az Oscar-díjas Steven Soderbergh (Erin Brockovich: Zűrös természet) új filmjének, a Presence alig egyperces teaserében. Mindössze a rendező ismert és elismert alkotásainak címeit sorolják  (szex, hazugság, video, Traffic, Ocean's-trilógia, Magic Mike, Mint a kámfor stb.) miközben idegtépő "zene" (pontosabban egyetlen sípoló hang) szól és egy kervárosi utca zöld járdáját és az úttestet látni, nyomasztó őszies hajnali fényekben. Aztán a kamera az utcáról behátrál egy ház ablakán a lakásba (megidézve a Hátsó ablak nyitójelenetét), a filmcímek közül pedig kiemelkedik a Presence (Jelenlét),  az idegtépő hangeffektet felváltja a belső térbe beszűrődő utcazaj, ami erőteljes morajlássá alakul, a kép elsötétül.

A Lucy Liu, Julia Fox, Callina Liang és Chris Sullivan főszereplésével készült film a horror egyik alapötletéhez nyúl: egy család új otthonba költözik, ahol felfedezik, hogy valaki (vagy valami) figyeli őket.  A film premierje 2024 januárjában volt a Sundance Fesztiválon, ahol többen kimenekültek a moziteremből, mert nem bírták elviselni a film nyomasztó élményét, ugyanakkor a Rotten Tomatoes és a Metacritic összegyűjtött értékelései alapján Soderbergh igazán különleges, műfajokkal és stílusokkal játszó, horrorba oltott kreatív pszicho-thrillert készített, amelynek egyik különlegessége, hogy a megfigyelő szemszögéből mutatja be az eseményeket.

Soderbergh állítólag a saját élményeiből dolgozott: a házban, ahol korábban élt, állítólag anyagyilkosság történt. A Presence forgatókönyvét a Soderbergh-hez hasonlóan több műfajban is jártas David Koepp (Jurassic Park, Carlito útja, Indiana Jones és a kristálykoponya királysága, Pánikszoba, A múmia) írta. A Presence 2025 január végétől látható az amerikai mozikban, magyarországi forgalmazásáról egyelőre nincs hír.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!