A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Óriási felháborodást váltott ki Kaliforniában Marilyn Monroe szobra

Vágólapra másolva!
Palm Springsben eltávolítanak eredeti helyéről egy hatalmas Marilyn Monroe-szobrot, miután a helyiek szerint a szobor nőgyűlöletet fejez ki, a gyerekeket pedig szexuális látványnak teszi ki.
Vágólapra másolva!

A közel 8 méter magas szobor - amely a szőke bombázót az 1955-ös The Seven Year Itch (Hétévi vágyakozás) című film egyik jelenetéből ábrázolja - három éven át egy belvárosi park mellett állt a Palm Springs-i Művészeti Múzeum bejáratával szemben.

A Forever Marilyn (Örökké Marilyn) című Seward Johnson alkotta 17 tonnás szobrot most egy kevésbé látható helyre költöztetik a másfél hektáros zöld területen belül

- jelentette kedden a Los Angeles Times.

Az egymillió dolláros (300 millió forint) turisztikai látványosságot először 2014-ben távolították el a városból, majd 2021-ben visszakerült, ami nagy felháborodást váltott ki.

A helyiek arra panaszkodtak, hogy a szobor antifeminista, a gyerekeket pedig szexuális látványnak teszi ki, és parkolási problémákat is okoz - számolt be az Independent.

A múzeum korábbi ügyvezető igazgatója, Louis Grachos azt mondta, hogy a műalkotás tárgyiasítja a néhai színésznőt és szexszimbólumot:

Az ember kijön a múzeumból, és az első dolog, amit meglát, egy 8 méter magas Marilyn Monroe, akinek az egész hátsója és fehérneműje kilátszik"

- mondta.

"Az intézménybe kiránduló iskolás gyerekek kénytelenek megnézni a sztár fehér bugyiját" - mondta a városi tanácsnak 2021-ben.

"Milyen üzenetet küld ez a fiataljainknak, a látogatóinknak és a közösségünknek, hogy egy olyan szobrot mutatunk be, amely tárgyiasítja a nőket, szexuális töltetű és tiszteletlen?" - mondta az akkori beszámolók szerint. Elizabeth Armstrong, a múzeum korábbi igazgatója szintén a "nőgyűlölet emlékműveként" jellemezte a szobrot.

A szobor már felállításának évében is óriási ellenszenvet váltott ki, tüntetők tömegei jelentek meg olyan táblákkal, amelyek azt hirdették: "Ez nem nosztalgia, ez nőgyűlölet" - emlékeztetett a New York Post.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!