Megérkezett a Farkasember vérfagyasztó előzetese

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, 2025 a klasszikusok megidézésének éve lesz. Több más szörnyfilm mellett a Farkasember történetét is új köntösbe bújtatják, a filmhez pedig megérkezett az első, igazán tartalmas, kedvcsináló előzetes, melyet cikkünkben megtalálhatnak!
Vágólapra másolva!

Egészen 1941-ig kell visszamennünk az időben, ha meg akarjuk találni az első Farkasember-mozit. A Universal Pictures egy felvonásnál azonban nem állt le, és négy további darabban kapott szerepet a teliholdkor átváltozó rettenet, hiszen az előző évszázad első felében még igen népszerűek voltak a szörnyfilmnek. Maga a karakter persze a populáris kultúra több szegletében is megjelent, az évtizedek során pedig egymás után jelentek meg farkasemberes filmek, de az eredeti művet eddig csak kétszer próbálták újraalkotni. Joe Johnston Farkasembere Benicio del Toro, valamint Anthony Hopkins főszereplésével az eredeti sztorit vette alapul, míg a jövőre érkező horror csupán címében lesz azonos az 83 éves klasszikussal.

Farkasember és Frankenstein
Az eredeti Farkasember épp a Frankenstein szörnyének öltözött Lugosi Bélával harcol (Fotó: Universal Pictures)

A Farkasember visszatér

A rendező, Leigh Whannel már bebizonyította a 2020-as A láthatatlan ember-remake-kel, hogy jó érzékkel nyúl hozzá régi alkotásokhoz, így a direktori pozíció máris jó reményekkel kecsegtet. A szereplőgárdát olyan arcok fogják erősíteni, mint az Ozark című sorozatból ismert Julia Garner vagy a Szegény párák egyik mellékszereplőjeként feltűnő Christopher Abbott. Többek között ők fogják majd elmesélni egy szörnyeteg által rettegésben tartott família történetét, melyben idővel kiderül, hogy a családon belül is színre lép a borzalom, s az anyának döntenie kell, hol leselkedik rá és gyermekére igazán nagy veszély.

A szörnyfilmek reneszánsza

Jövő év januárjában egyfajta szörnyfilmes reneszánsz fog lezajlani, hiszen a Farkasember mellett a filmtörténelem első vámpír-mozija, az 1922-es Nosferatu is kap egy újragondolt változatot. Ráadásul a főszerepben Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp fog majd feltűnni. A Nosferatu a tengerentúlon már idén karácsonykor vetítik a mozik, ám idehaza átcsúszott 2025. első hetére a debütálása. A Farkasember premierje pedig Amerikában csak január 17-re tehető, ez azonban adhat némi okot az aggodalomra. Ugyanis már-már tudvalevő, hogy januárban csakis azok a filmek szoktak mozivászonra kerülni, melyek a stúdiójuk szerint eleve bukásra vannak ítélve. Bízzunk benne, hogy a vérfarkas sztorija rácáfol erre a rossz ómenre, és magával hozza a rettegést a mozitermekbe!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!