A Mosolyogj 2. sztárja beáll a híres színészgyerekek sorába

Vágólapra másolva!
A filmipar történelme során többször is láthattunk már olyat, hogy egy sztárszínész gyermeke szerencsét próbál a filmvásznon. Hasonlóra készül Jack Nicholson fia, Ray Nicholson is, aki a Mosolyogj második részében lesz látható. Ebből az okból összegyűjtöttünk tíz olyan színészt, akik könnyen szüleik nyomába léphetnek Hollywoodban.
Vágólapra másolva!

Világszerte rengeteg gyerek dönt úgy, hogy valamelyik szülő nyomdokaiba lép, és az ő hivatását választja. Az a színészgyermek, aki hasonló elhatározásra szánja el magát, viszont olyan nehézségbe ütközhet, hogy az ő karrierét kitüntető figyelem kísérik, így a nyomás is jóval nehezebb lesz rajta. Ettől függetlenül páran megpróbálkoznak az édesanyjukhoz vagy az édesapjukhoz hasonló pályafutást elérni, és beírni magukat Hollywood történelemkönyvébe. A Mosolyogj 2. szereplője, Jack Nicholson fia, Ray Nicholson is most kezdi igazán bontogatni szárnyait, az apja legnagyobb örömére. Cikkünkben összeszedtünk néhány az ifjabb Nicholsonhoz hasonló színészpalántát, akik szüleikkel azonos pályán igyekeznek érvényesülni.

A Mosolyogj 2. sztárja, Ray Nicholson szívesen jár apjával, Jack Nicholsonnal Lakers-meccsre (Fotó: JIRU / NORTHFOTO/Copyright © 2017 BACKGRID, Inc.)
A Mosolyogj 2. sztárja, Ray Nicholson szívesen jár apjával, Jack Nicholsonnal Lakers-meccsre (Fotó: JIRU / NORTHFOTO/Copyright © 2017 BACKGRID, Inc.)

Lily-Rose Depp, a vámpír áldozata

A Budapestet mostanság rendre meglátogató Johnny Depp lánya, Lily-Rose Depp ideje most jöhet el, hiszen élete eddigi legnagyobb volumenű produkciójában játszik egy igazán lényeges szerepet. A jövő januárban érkező Nosferatu-remakeben Lily-Rose Deppet láthatjuk majd a címszereplő vámpír egyik fő célpontjaként a főszerepben. Korábban az Eufória készítőinek egy kevésbé sikeres sorozatában, Az idolban, illetve a Magyarországon forgatott V. Henrik című történelmi drámában tűnt fel.

Photocall de la soirée "The Idol" au Palm Beach lors du 76ème Festival International du Film de Cannes
Lily-Rose Depp egy vámpír áldozata lesz (Fotó: Christophe Clovis / Bestimage)

Truman Hanks, a legkisebb fiú

A kétszeres Oscar-díjas színész, Tom Hanks, mindegyik fia színészetre szánta el a fejét, a legidősebb fiú, Colin Hanks a legtapasztaltabb is, már 46 éves és közel harminc éve van a szakmában. A középső fivér, Chester Hanks inkább balhéi miatt kerül rivaldafénybe, mintsem színészi tevékenységei miatt. Mind közül a legkisebb pedig Truman Hanks, aki egyelőre próbál rájönni, a kamera melyik oldalán érzi magát otthonosabban, viszont színészi kvalitásait már meg tudta mutatni az apja oldalán Az ember, akit Ottónak hívnak című tragikomédiában, ahol Tom Hanks karakterének fiatalabb énjét játszotta.

A Man Called Otto photocall - London
Tom Hanks és legkisebb fia, Truman Hanks (Fotó: PA / PA Wire/PA Images)

Maya Thurman-Hawke, a sorozatsztár

Nem sok gyerek mondhatja el magáról, hogy mindkét szülője számtalan sikeres filmalkotásban vállalt főszerepet, de Maya Thurman-Hawke igen. Édesapja Ethan Hawke, akit négyszer jelöltek már Oscar-díjra, édesanyja pedig a Ponyvaregény és a Kill Bill sztárja, a Golden Globe-díjas Uma Thurman. A két sztárszülő gyermeke pedig szintén az elődök útján indult el, és már olyan rendezők keze alatt tudott dolgozni, mint Quentin Tarantino vagy Wes Anderson. A legtöbben a Stranger Things című, nagy sikerű sorozatból ismerhetik, melynek következő évada 2025-ben fog megjelenni a Netflixen.

THE CANADIAN PRESS 2023-09-11
Ethan Hawke menőn bepózolt lányával, Maya Thurman-Hawke-kal (Fotó: The Canadian Press/PA Images)

Patrick Scwarzenegger, a Terminátor fia

Ha valaki úgy nő fel, hogy az apja az egysorosok koronázatlan királya, egy T-1000-es modell, az utolsó akcióhős és a Ragadozó legfőbb ellensége egy személyben, azaz Arnold Schwarzenegger, akkor nem csoda, hogy a nyomdokába akar lépni. Már pedig Patrick Schwarzenegger megpróbál az apja által kitaposott ösvényen haladni egyelőre, hiszen eddig játszott katonát, tengerészgyalogost és amerikaifutball-játékost is, de sokaknak a rendkívül sikeres A Fiúk sorozat spin-offjából a V generációból ismerhetik, mint az egyik szuperhős, Aranyifjú.

The Terminal List Premiere
Patrick Schwarzenegger apja nyomdokaiba lép (Fotó: Faye Sadou)

Francesca Scorsese, a rendezők királyának lánya

Ezen a listán kissé kakukktojásnak számít Francesca Scorsese, hiszen ő nem egy híres színész gyermeke, hanem sokkal inkább egy híres rendezőé. Édesapja ugyanis a legendás Martin Scorsese, megannyi klasszikus megalkotója. Kislányként statisztált apja két mozijában is, színészkedni pedig a 2010-es évek közepétől kezdett el. Timothée Chalamet romantikus horrorjában, a Csontok meg mindenben kapott egy kisebb szerepet, első fontosabb szerepét pedig az idén debütáló, Christmas Eve in Miller’s Point címet viselő karácsonyi filmben fogja játszani.

Martin Scorsese red carpet at National Museum of Cinema
Martin és Francesca Scorsese nagyon jó apa-lánya kapcsolatot ápolnak (Fotó: Marco Destefanis/IPA via ZUMA Press)

Jaden Smith, a karate kölyök

Egy apának biztosan felemelő élmény lehet együtt szerepelni a saját gyermekével. Will Smith számára ez két ízben is megadatott. Először a 2006-os A boldogság nyomában című drámában osztozott a vásznon fiával, Jadennel, majd hét évvel később egy posztapokaliptikus kalandfilmben, a Föld utánban is együtt játszottak. Előbbi hatalmas siker volt, utóbbi ezt már nem mondhatja el magáról. Jaden Smith a kettő mozi között elvállalta a karate kölyök újragondolt változatának főszerepét, ahol Jackie Chan tanítványát alakította. A 2010-es évek dereka óta inkább zenei karrierére koncentrál, legutóbb nagy vásznon a 2020-as Egy év az életben láthattuk. A rajongók kíváncsian várják, vajon Jaden Smith visszatér-e a jövőre érkező A karate kölyök: Legendákban.

Paramount Pictures' Premiere Of ''Gemini Man''
Jaden és Will Smith a Gemini Man premierjén (Fotó: F Sadou / NORTHFOTO)

Zoë Kravitz, a franchise-ok specialistája

A listán szereplő nevek közül talán az övé mondható a legpatinásabbnak. Olyan hihetetlen méretű franchise-okban vállalt eddig szerepet, mint az X-Men, a Mad Max vagy a Legendás állatok, és 2022-ben Matt Reeves őt kérte fel, hogy játssza el a Robert Pattinson-féle Batmanben Selina Kyle, azaz a Macskanő karakterét. Bizonyára édesapja, a négyszeres Grammy-díjas énekes-dalszerző, Lenny Kravitz, valamint édesanyja, az Angyalszívben és A közellenségben is egyaránt maradandót alkotó színésznő, Lisa Bonet is büszkék rá.

Zoë Kravitz, a lista talán legnagyobb neve
(Fotó: Phil Lewis)

Wyatt Russell, a hokisból lett szuperhős

Maya Thurman-Hawke-hoz hasonlóan Wyatt Russel is azzal büszkélkedhet, hogy mindkét szülő maradandót tudott alkotni Hollywoodban. A fiatal színész édesapja a Golden Globe-díjra jelölt Kurt Russel, édesanyja pedig a magyar származású, Oscar- és Golden Globe-díjjal büszkélkedhető Goldie Hawn. Bár fiukat eleinte jobban lekötötte a jégkorong, az idő teltével mégis inkább a színészetet választotta. Játszott a 22 Jump Street – A túlkoros osztagban, valamint a Netflix nagy dobásában, a Fekete tükörben is feltűnt egy epizód erejéig. Igazán mérvadó szerepe a Marvel egyik sorozatában, A Sólyom és a Tél katonájában volt, ahol John Walkert, a széria egyik főszereplőjét alakította.

Apple TV+'s Monarch: Legacy of Monsters Photo Call
Kurt Russell büszkén mosolyog fia, Wyatt mellett
(Fotó: Jeffrey Mayer/JTMPhotos)

Sosie Bacon, a Mosolyogj sztárja

A színésznő valószínűleg nem szívesen fogadja a mosolyt, mint kedves gesztust, a 2022-es Mosolyogj című horror óta, melynek főszereplője volt. Még akkor sem, ha az édesapja, a Golden Globe-díjas színész, Kevin Bacon az, aki rámosolyog. Márpedig büszkén mosolyoghat gyermekére az édesapa, ugyanis eddig egészen szép színészi karriert tudhat maga mögött lánya, Sosie Bacon, aki korábban már feltűnt a Sikoly sorozatában, illetve az egyik legnépszerűbb, Netflixen futó széria, a 13 okom volt is a szereplői között tudhatta őt.

'Speak No Evil' New York Premiere
Sosie Bacon hatalmasat alakított a Mosolyogj első felvonásában
(Fotó: ZUMAPRESS.com)

Az év egyik legjobban várt horrorfilmje már 2024. október 17-től megtekinthető a mozikban!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!