Superman 20 éve nincs köztünk, közben megtalálták az utódját!

Vágólapra másolva!
A legendás szuperhőst alakító színész után többek között Brandon Routh és Henry Cavill is magára öltötte a nagy S-betűs jelmezt. Az igazi Superman a rajongók szerint Christopher Reeve volt, aki 20 éve hunyt el.
Vágólapra másolva!

20 évvel ezelőtt halt meg Christopher Reeve. Az akkor mindössze 52 éves színészt mindenki Supermanként ismerte. Az alsónadrágját kívül hordó kriptoni figurát először 1978-ban alakította a jóképű színész, majd a következő tíz évben még három folytatásban is feltűnt. Reeve életét és karrierjét 1995-ös lovasbalesete drasztikusan megváltoztatta, ugyanis a színész gerinc- és nyaki sérülése miatt teljesen megbénult. Élete utolsó éveit egy tolószékben töltötte, 2004-ben szívelégtelenségben halt meg.

Christopher Reeve, ChristopherReeve, amerikai színész, Superman
Christopher Reeve Supermanként lett világhírű (Fotó: Collection ChristopheL via AFP/Warner Bros)

Superman – az igazi szuperhős Reeve volt

Az ismeretlen Reeve 1978-ban kapta meg Richard Donnertől a szuperhős szerepét. A jóképű és jó fizikumú Reeve-nek egy jó ugródeszkát jelentett a szerep, ugyanis a stúdió azzal a feltétellel engedte a szerepeltetését, ha sztárok veszik körbe az ismeretlen, jóképű srácot. Az apja 10 perces szerepét Marlon Brando játszotta, aki az 55 milliós költségvetésből közel 4 millió dollárt kapott ezért, ami ma is tisztes napidíj egy pár napos forgatásért, nemhogy 46 éve. A főgonosz Lex Luthor szerepére az idén 94 éves Gene Hackmant szerezték meg a producerek, aki pár évvel korábban kapott Oscart a Francia kapcsolat című filmért és bármihez nyúlt, aranyat ért. A világsiker evidens volt, a Superman 300 millió dollárt termelt. Reeve azonban nem tudott kitörni ebből a szerepkörből, talán az 1981-es Halálcsapda volt az egyetlen kiemelkedő sikere Michael Caine oldalán. Reeve stabilan dolgozott 40 felett is Hollywoodban, ám 1995-ben levetette egy ló a hátáról és nyaktól lefelé megbénult. Reeve egy speciális tolószékben töltötte ezután az életét, ám ez sem akadályozta meg abban, hogy dolgozzon. Több tévéfilmben vállalt szerepet, többek között a Hátsó ablak című 1954-es Hitchcock-film remakejében. 2004-es haláláig aktívan szerepelt, miközben milliónyi rajongója tartotta benne a lelket, akik szerint ő tényleg egy igazi Superman volt. 

Christopher Reeve, ChristopherReeve, amerikai színész, Superman
Christopher Reeve a balesete után is aktív volt, ez a kép alig 1 évvel a halála előtt készült róla (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Kay Nietfeld)

Superman meghalt, jöhetnek az újak!

Még Christopher Reeve halála előtt jöttek a hírek, hogy új Superman film készül az ausztrál Brandon Routh főszereplésével. A film csúfosan megbukott, és nem készült folytatás hozzá. 2013-ban azonban jött Henry Cavill és Az acélember című film, ami az egyik legsikeresebb DC film lett, és az Igazság ligája filmekben is feltűnt a karakter, illetve más szuperhős filmek cameo szerepeiben is. Cavill azonban szögre akasztotta a köpenyt és átadta a stafétabotot David Corenswet-nek, akit a Netlfix nézői a Politikusok és a Hollywood című minisorozatokból ismerhetnek, illetve X című slahser folytatásból, a Pearlből. 

David Corenswet, DavidCorenswet, amerikai színész, Superman
David Corenswet az új Superman (Fotó: DC)

A 31 éves színész legfrissebb képein látható, hogy igen csak kipattintotta magát a szerep kedvéért, a hírek szerint több, mint 100 kilót nyom és több, mint 10 kilónyi izmot szedett fel az amúgy is atléta alkatú színész. Hogy megtudjuk, hogy Corenswet milyen lesz Clark Kent-ként, és hogy áll neki Superman SZTK-keretes szemüvege, ahhoz még párat aludnunk kell, ugyanis a Superman címen futó film 2025 július 11-én érkezik majd a mozikba, A DC szerint egy sötétebb, ám a gyökereit tisztelő történetet láthatunk a vásznon, David mellett Rachel Brosnahan, Isabela Merced, Edi Gathegi, Nathan Fillion, Anthony Carrigan, María Gabriela de Faría, Sara Sampaio, Skyler Gisondo, Nicholas Hoult, Terence Rosemore, Wendell Pierce, Pruitt Taylor Vince, Neva Howell, Beck Bennett, Mikaela Hoover, és Christopher McDonald is látható lesz a filmben. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!