A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Péntek délelőtt még erősödött a forint, majd fordult a kocka és délutánra több mint négy forinttal drágult a svájci frank a reggeli szintekhez képest. A negatív nemzetközi piaci hangulatban a befektetők a biztonságosnak tartott svájci frankot kezdték el vásárolni, a forint mellett az euró is gyengült. A frank reggel még 211 forint volt, délután már 216 forint fölé emelkedett.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül8 bejegyzés
11:40
május 20, 2011
Vágólapra másolva!

Csak az euró árfolyama változott

Csütörtök estéhez képest gyengült az euró, péntek reggel 266,40 forinton jegyezték. A dollár árfolyama nem változott: továbbra is 186 forint körüli értéken mozog, a svájci frankért pedig 211 forintot kell fizetni.

Az Európai Központi Bank legfrissebb gazdasági előrejelzésében 2,7 százalékra javította fel a magyar GDP-bővülésre vonatkozó várakozását a korábbi kétszázalékos szintről, jövőre pedig 2,8 százalékos növekedést vár.

A forint péntekre több hullámban erősödött az euróval szemben - írja elemzésében a Takarékbank. Ennek hátterében Suppan Gergely, a bank elemzője szerint a sikeres kötvénykibocsátások állnak, de segített a kedvező nemzetközi hangulat is.

12:07
május 20, 2011
Vágólapra másolva!

Raiffeisen: Kezd visszatérni az óvatos optimizmus a tőkepiacokra

A devizaárfolyamok csütörtöki mozgása arra utal, hogy az euró korrekciója véget ért, és folytatódhat az óvatos emelkedés. Az európai perifériával kapcsolatos aggodalmak háttérbe szorulnak, és kezd visszatérni az óvatos optimizmus a tőkepiacokra - olvasható a Raiffeisen Bank pénteki elemzésében. A nemzetközi piaci környezet nem mutat egyértelmű irányt, az elemzők nem számítanak a befektetői hangulat romlására, a görög problémák miatti bizonytalanságok és az európai vezetők közötti viták sem igazán hatják már meg a piacot - fogalmaz az elemzés.

13:00
május 20, 2011
Vágólapra másolva!

Gyengült a svájci frank

Tizenegy órakor 266,52 forintnál járt az euró jegyzése a devizapiacon. A dollár ekkor 186,02 forintot ért, és egy svájci frank 211,35 forintba került.

15:33
május 20, 2011
Vágólapra másolva!

Negatív irányba fordult a forint

Pénteken délután fél 3-kor az euróért 267,80 forintot kellett adni a devizapiacon, a dollár 188,40 forintba került, a svájci frankért pedig 213 forintot kellett adni. A reggeli szintekhez képest az euró és a dollár 1, illetve 2,5 forinttal erősödött, a frank jegyzése pedig 2 forinttal ment feljebb.

Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője elmondta: bár a csütörtöki sikeres magyar kötvényaukciók segítették a forintot, a befektetők a bizonytalan külföldi hangulat és a belföldi hírek miatt óvatosabbak lettek. "A piaci szereplők 1-1,5 éves időtávon biztosítottnák látják Magyarország finanszírozhatóságát, ezért vásárolták a kötvényeket, a devizahitelesek megmentéséről és az árfolyamrögzítéséről szóló tervek azonban csökkenthetik a pénzügyi szektor jövedelmezőségét, ez pedig negatívan hat a forint megítélésére" - mondta Csajbók és hozzátette: a mostani piaci hangulat alapján úgy tűnik, a forint egyelőre befejezte az erősödést és most a negatív irányba fog lépegetni.

"Ez teljesen normális piaci rekació. Egy-egy befektetési eszköznél, így a forintnál is rendszersen előfordul, hogy egy ideig poziotív irányba tart, majd jön a korrekció. Ha valóban tartósabb marad a gyengülés, akkor sem kell jelentős zuhanástól tartani, inkább arra lehet számítani, hogy az euró a 263 és 270 forint közötti tartományban az utóbbi szint felé fog mozogni" - mondta Csajbók.

18:00
május 20, 2011
Vágólapra másolva!

Jóval 215 fölé ment a svájci frank jegyzése

Délután négy órakor 268,71 forintot kellett fizetni egy euróért a devizapiacon. A dollár jegyzése ekkor 189,48 forintnál járt, míg egy svájci frank 215,60 forintot ért.

A bizonytalan és negatív nemzetközi piaci hangulatban a befektetők a biztonságosnak tartott svájci frankot kezdték el vásárolni, ezért a frank euróhoz és forinthoz mért árfolyama is emelkedett.

18:20
május 20, 2011
Vágólapra másolva!

A görögök és spanyolok miatt aggódik a piac

A Reuters szerint az euró a görög helyzet, illetve a közelgő spanyol regionális választások miatti aggodalmak miatt zuhant a dollárhoz képest. A befektetők ugyanis aggódnak, hogy az EU-ban eltér a döntéshozók véleménye arról, hogyan kezeljék a görög adósság kérdését. Emellett a vasárnap esedékes spanyol regionális választás miatt a befektetők óvatosabbak lettek.

Az eurót délelőtt 1,4222 dolláron jegyezték a délelőtti 1,4345 dollár után. A jelentősnek számító elmozdulás mellett a svájci frank erősítésének szándéka rontja a forint árfolyamát a frankkal szemben. A Wall Street Journal írása szerint a svájci gazdasági miniszter arról beszélt, hogy a svájci kormánynak és a jegybanknak "mérlegeli kell a megfelelő intézkedéseket", melyek tovább erősíthetik a frankot. A svájci jegybank nem kívánt reagálni a felvetésre.

19:58
május 20, 2011
Vágólapra másolva!

216 körül a svájci frank

Hat óra előtt öt perccel 268,64 forintba került egy euró a devizapiacon. A dollár ekkor 189,49, a svájci frank 215,86 forintot ért.

22:05
május 20, 2011
Vágólapra másolva!

Erősödni kezdett a forint a svájci frankkal szemben

Este nyolc óra után nem sokkal kissé erősödött a forint a svájci frannkal szemben a bankközi devizapiacon, 215,69 forintba került egy svájci frank. Egy euró 268,45 forintot, egy dollár pedig 188,83 forintot ért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!