A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Hétfő reggel 278 forint fölé kúszott az euró árfolyama, de a dollár és a svájci frank is csak néhány fillérrel lett drágább a pénteki árfolyamhoz képest. Rövid időn belül azonban ismét 278 forint alatt árulták az eurót.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés
09:40
augusztus 27, 2012
Vágólapra másolva!

Gyengüléssel kezdett a forint

Árnyalatnyit gyengült a forint hétfőre virradóra a főbb devizákkal szemben az utolsó kereskedési napon, pénteken kialakult árfolyamhoz képest. Az eurót 278,14 forinton jegyezték a nemzetközi devizakereskedelemben, pénteken este 277,64 forint volt az árfolyam.

A svájci frankért 231,58 forintot, a dollárért 222,39 forintot, a japán jenért 2,8238 forintot adtak hétfőn reggel, néhány fillérrel többet, mint pénteken este. Ugyanez volt a helyzet az euró/dollár árfolyammal is: az euró nem sok változással az 1,25 dolláros jegyzés közelében mozog.

10:25
augusztus 27, 2012
Vágólapra másolva!

Ismét 278 forint alatt az euró

A kezdeti halvány visszaesés után ismét erősödésnek indult a forint. Nem sokkal fél kilenc előtt 277, 80 forintot kértek egy euróért. A dollár 222,21 forintot, a svájci frank 231,23 forintot ért ugyanekkor.
11:07
augusztus 27, 2012
Vágólapra másolva!

Az eurómentés olyan, mint a hidegháború

Képzeljék el, hogy Harry Truman, Dwight Eisenhower vagy John Kennedy megfenyegeti a Szovjetuniót egy nukleáris csapással arra az esetre, ha NATO-területre lépne. A következő nap a védelmi miniszter helyre teszi az elnököt azzal, hogy azt mondja, a nukleáris fegyver telepítése illegális. Teljesen hiteltelenné válnának.

Ezt a példát hozta David Marsh, a Marketwatch piaci szakportál szerzője arra, hogy az Európai Központi Bank mennyire nem képes egy hangon megszólalni. Az EKB kormányzótanácsa a következő hetekben arról dönthet, hogy nagy mennyiségben vásárolnak a bajba jutott államok kötvényeiből. A hír tetszett a piacnak, de amint bejelentették, a német jegybankelnök azonnal ezzel ellentétes nyilatkozatot tett, azt mondta, hogy sem a program céljával, sem a mértékével nem ért egyet. A cikk írója szerint ez hitelteleníti az eurómentést.

17:04
augusztus 27, 2012
Vágólapra másolva!

Csendes nap

Nem mozdult el jelentős mértékben a forint árfolyama hétfőn. Az euró árfolyama délután 3-kor 277,7 forint volt. Az MTI által idézett devizapiaci kereskedők szerint a hétfői londoni tőzsdei kereskedési szünet miatt az amúgy is alacsony nyári likviditáshoz képest is kisebb a forgalom. Hétfőn rendkívül szűk sávban mozgott a forint a főbb devizákkal szemben, de különösebb változás péntek óta nem tapasztalható. A hazai piac a nemzetközi mozgást követi, a kereskedők csendes, alacsony forgalom melletti kereskedésre számítanak a nap további részében is.

18:30
augusztus 27, 2012
Vágólapra másolva!

Az MNB döntésére vár a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama hétfőn nap közben, az euró árfolyama szűk sávban, 277 és 278 forint között mozgott. Az eurót délután fél ötkor 277,86 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a délelőtti 277,85 forint után. A forint pénteken délután 278,28 forintot ért. 

A hétfői londoni tőzsdei kereskedési szünet miatt az amúgy is alacsony nyári likviditáshoz képest is kisebb volt a forgalom. A forint valamennyi főbb devizával szemben szűk sávban mozgott, és a jegyzések alig változtak a pénteki kereskedéshez képest. A monetáris tanács keddi kamatdöntő ülése is kivárásra késztette a befektetőket. A felmérések szerint az elemzők többsége arra számít, hogy ebben a hónapban még nem változik az alapkamat 7 százalékos szintje. (MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!