A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már a németek sem vesznek autót

Vágólapra másolva!
11 százalékot zuhant a Németországban értékesített új személygépjárművek száma februárban, a lakossági fogyasztás visszaesése következtében. Az európai viszonylatban abszolút elsőnek számító német piac az utóbbi hónapokban katasztrofális autóértékesítési adatokkal bír, rányomva bélyegét az eurózóna autópiacára.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, megállíthatatlanul zuhan Németországban az új autó értékesítések száma, februárban a Német Autógyártók Szervezete (VDA) 11 százalékot meghaladó zsugorodást mért éves alapon. Az utóbbi hónapok rendkívül kedvezőtlen képet festenek a német autópiacról, volt olyan hónap is, amikor több mint 15 százalékkal esett vissza az értékesített személygápjárművek száma. Európa legnagyobb autópiacaként jól mutatja a kontinens gyengélkedését.

Forrás: [origo]

A német piac ezzel együtt még mindig csupán 2,9 százalékkal csökkent 2012-ben, valamint jobban teljesít több európai országnál is, például Olaszországban, és Franciaországban 12, illetve 17 százalékkal esett vissza februárban az autóértékesítések száma.

Európa legnagyobb autópiacát, Németországot stabilabb gazdasága, valamint az Európán kívüli jól futó piacok is támogatják, elsősorban a Volkswagen és a BMW esetében, akiknek ennek következtében lehetősége nyílik alacsonyabb áron értékesíteni Európában a gépjárműveiket. Az európai autógyártó cégek helyzete ezzel együtt cseppet sem tekinthető rózsásnak, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az USA-ban változatlanul bővül az autópiac.

Forrás: [origo]

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) minden hónapban közzéteszi az európai országok előző hónapban forgalomba helyezett személygépjárműveinek főbb statisztikáit, legutóbb épp a januári adatok lettek kiábrándítóak. A szervezet ezzel együtt a haszongépjárművek értékesítését is nyomon követi, a régió itt sem "büszkélkedhet" túlságosan jó eredményekkel.

A nagy autógyártók az értékesítés visszaesését elsősorban a kormányzatok megszorításainak következményeként értékelik, ami jelentősen visszafogja a lakosság költekezését. Ezen túlmenően fontos hatással van a piacra a gazdaság általános gyengélkedéséből fakadó bérköltség csökkenés, illetve a növekvő árszint is a kereslet gyengüléséhez vezet. Számos vállalati szakember szerint a csökkenés nem áll meg 2013-ban sem, további 10 százalékos visszaesés jöhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!