A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A British Telecom átveszi a Viag ellenőrzését

Vágólapra másolva!
A British Telecom brit távközlési vállalat 6,6 milliárd euróért további 45 százalékos részesedést szerez a Viag Interkom német mobilszolgáltatóban és ezzel átveszi a vállalat ellenőrzését.
Vágólapra másolva!

A megállapodás értelmében a düsseldorfi E.ON energiakonszern elővételi jogot adott a British Telecomnak a müncheni Viag Interkomban lévő 45 százalékos részesedésének megvételére. Az E.ON a jövőben fő tevékenységi területére, az energiaüzletre akar összpontosítani.

Az E.On azt is közölte, hogy a végső árat ahhoz igazítják majd, amennyibe a Viag Interkomnak az UMTS-licensz megszerzése kerül a mainzi aukción. A 6,6 milliárd eurós vételárat megállapításánál a Viag Interkom 25 milliárd eurós vállalati értékét vették alapul. A Viag Interkom a mainzi aukción az egy pályázó által megvehető három frekvenciablokkból már csak kettő megszerzéséért verseng.

Július 31-én Mainzban hét konzorcium és vállalat részvételével kezdődtek meg a versenytárgyalások a 2020-ig érvényes németországi UMTS-licencekért. A harmadik generációs UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) adatátviteli norma lehetővé teszi, hogy a világ bármely tájával kiváló hangminőségű telefonos összeköttetés jöjjön létre. Az UMTS nagy lehetőségeket jelent az internetezők számára is: jelentősen meggyorsítja a világhálón található különböző anyagok letöltését.

A Viag Interkom átvételére 2001. januárjában kerül sor, a fizetésre pedig 2001. május-július között. A British Telecomnak jelenleg 45 százalékos részesedése van a Viag Interkomban, a norvég Telenor AS pedig 10 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

British Telecom

Viag Interkom

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!