A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Visszavonták az EMI-Time Warner egyesülés tervét

Vágólapra másolva!
Az EMI és a Time Warner csütörtökön megegyezett abban, hogy zenei részlegeik 20 milliárd dollár értékű egyesítési tervét az Európai Bizottság várható elutasítása miatt visszavonják. A két vállalat nem adta fel végleg európai elképzeléseit: később az unió vezető testülete számára is elfogadható tervekkel állnak majd elő.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság korábban jelezte: azért nem járul hozzá a két vállalat egyesüléséhez, mert azt követően a globális zenekiadók száma az eddigi ötről négyre csökkenne, és az új cégóriás valószínűleg egyeduralkodóvá válna a zenei anyagok online terjesztése terén.

Richard Parsons, a TimeWarner elnöke a visszavonásról szóló döntést kommentálva elmondta: nem adják fel az egyesülés tervét, és olyan megoldást szeretnének találni, ami a két vállalat és a Bizottság számára egyaránt elfogadható. Az EMI elnöke, Eric Nicoli hozzátette: a döntés időt ad a Bizottság számára érvei újragondolására, és a két vállalatnak arra, hogy az egyesülés által felvetett kérdésekre közös válaszokat dolgozzanak ki Európában és az Egyesült Államokban.

Az egyesülési terv visszavonása minden bizonnyal javítja annak esélyét, hogy az Európai Bizottság jóváhagyja az American Online és a Time Warner 200 milliárd dollár értékű egyesülési tervét. Paul Richards, a WestLB Panmure médiaelemzője úgy véli, hogy jobb volt most visszavonni a tervet, mint annak későbbi elutasítását kockáztatni, mert a két társaság részvényeinek árfolyama így csak kevesebb mint két százalékkal csökkent. Kérdésre válaszolva Richard elmondta: az EMI minden bizonnyal a kísérleti nyúl szerepét töltötte be, mert a 200 milliárd dollár értékű AOL-Time Warner egyesülés semmiképp sem akadhat fenn a trösztellenes törvények szűrőjén.

Az Európai Bizottság az elmúlt tíz évben 13 egyesülési tervet akadályozott meg, míg a vállalatok 14 hasonló tervezetet vontak vissza.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

American Online

Time Warner

Korábban:

Európa nemet mondhat az EMI-Time Warner fúzióra
(2000. szeptember 18.)

Átadta utolsó ajánlatát az EMI-Warner
(2000. szeptember 18.)

AOL-Time Warner: a riválisokat kérdezik a bizottságok
(2000. szeptember 26.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!