<P>A Vodafone újabb részt vásárol a Japan Telecomban</P>

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb mobilszolgáltatója tovább erősíti pozícióját a japán piacon - írja a Financial Times. A hírek szerint a Vodafone és az AT&T a tárgyalások utolsó fordulójához érkezett, és hamarosan döntés születhet az AT&T Japan Telecomban (JT) lévő 10 százalékos részének megvásárlásáról.
Vágólapra másolva!

A részesedés értéke megközelítőleg 1,25 és 1,5 milliárd dollár között lehet. A Vodafone így összesen 25 százalékát birtokolná a JT mobilcégének, a J Phone-nak, és ezzel lekőrözné riválisát a British Telecom-ot, mely jelenleg a J-Phone 20 százalékával rendelkezik.

A JT Japán harmadik legnagyobb telefontársasága, mobilszolgáltatója a japán piac 16 százalékát birtokolja, és mintegy 10 millió előfizetőt tudhat magáénak. Az AT&T 15 százalékos részesedése azóta lett adásvétel tárgya, mióta a legnagyobb japán mobilszolgáltató, az NTT DoCoMo 15 százalékos részt vásárolt a brit mobilcégben (AT&T Wireless).

Japán, legfejlettebb mobil-internetes piacával mindenképpen stratégiai jelentőségű az európai szolgáltatók számára, ráadásul a harmadik generációs mobilszabvány (az UMTS) is itt debütál, várhatóan még az idei évben.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

A világ vezető mobiltársaságai
(2001. február 19.)

BT Wireless érdekeltségek világszerte

Ajánlat:

Vodafone

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!