<P>Megszületett a döntés az M3-asról?</P>

Vágólapra másolva!
Nincs új megbízás az M3-as autópályával kapcsolatosan - mondta a Magyar Hírlapnak Bakonyi István, a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. kapcsolati igazgatója -, a közlekedési miniszternek megküldött változat nem részesíti előnyben sem Debrecent, sem Nyíregyházát. Csakhogy Csabai Lászlóné nyíregyházi polgármester szerint nem igaz a tárcailletékesek állítása, hogy még nem született meg a döntés a kérdésben.
Vágólapra másolva!

A kezdetekben még négy nyomvonalterv létezett, mára ebből már csak kettő maradt - mondta Bakonyi István. Ebből állítják majd össze a szakhatóságok - erdészet, a Hortobágyi Nemzeti Park, földhivatal - véleménye alapján a végleges pályatervet. Nyíregyháza polgármestere és a Borsod megyei szocialista képviselők azonban máris tiltakoznak az új lehetséges nyomvonalterv ellen, mely kedvezőtlen helyzetbe hozná a szabolcsi nagyvárost. Csabai Lászlóné nyíregyházi polgármester a távirati irodának elmondta: valótlan minden olyan állítás, amely szakmai szempontokkal, szakhatósági véleményekkel próbálja magyarázni és igazolni az M3-as autópálya nyomvonalának megváltoztatását. Csabai Lászlóné szerint nem felel meg a valóságnak Kósa Lajos debreceni polgármester állítása arról, hogy a földhivatalok a D variánst támogatnák. A birtokában lévő földhivatali szakvélemény azért nem javasolja a D megoldást, mert azon a területen nagyon értékes mezőgazdasági földek vannak.

Csabai Lászlóné a távirati irodát arról is tájékoztatta, hogy a Nemzeti Autópálya Rt.-től néhány napja kapta meg az utolsó nyomvonal változatot, amely kizárólag a D variánst tartalmazza: e szerint a korábban általánosan támogatott B változattól délebbre, Polgártól Pród felé haladna az út, s onnan ágazna el Nyíregyháza, illetve Debrecen felé. Nem fedi a valóságot tehát a minisztériumi illetékesek nyilatkozata arról, hogy még nem született meg a döntés ebben a kérdésben - tette hozzá a polgármester, aki nehezményezi, hogy az új nyomvonal miatt Nyíregyháza tíz kilométeres útszakasszal hosszabban lesz megközelíthető.

(Magyar Hírlap)

Korábban:

Nem készül új M3-as nyomvonal
(2001. május 24.)

Debrecen felé kerül az M3-as
(2001. május 23.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!