A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Hétmilliárdos többlet az uniós büdzsében

Vágólapra másolva!
Mintegy hétmilliárd eurós többlettel zárt az EU 2002-es költségvetése - jelentette be pénteken Michaele Schreyer, a bizottság költségvetési ügyekért felelős tagja. A hírt örömmel fogadják majd az egyensúlyi problémákkal küzdő tagországok - Németország, Franciaország, Portugália - mert a tavalyi többlet csökkenti a tagországok idei hozzájárulását.
Vágólapra másolva!

A többlet nagy része, 4,5 milliárd euró a strukturális alapból finanszírozott programok késedelmes megvalósításából származik. A második legnagyobb tételt, mintegy egymilliárd eurót a közös agrárpolitika részeként nyújtott támogatásokban elért megtakarítások jelentik - közölte Schreyer.

Az Európai Unió költségvetése/nagyvilag/20030117azeuropai.html

Az uniós szabályok értelmében az EU költségvetésének minden évben egyensúlyban kell lennie. Deficites nem lehet a büdzsé, az esetleges többlet pedig a tagállamok következő évi hozzájárulását csökkenti. A tavalyi költségvetési többlet tagállamok közötti elosztását később határozzák meg, annak függvényében, hogyan alakul a Nagy-Britanniának évente fizetendő visszatérítés, amihez az egyes tagországok eltérő mértékben járulnak hozzá.

Az unió évi százmilliárd eurós nagyságrendű közös költségvetése 2000-ben 11,6 milliárd, 2001-ben pedig 15 milliárd eurós többlettel zárt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!