A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Eladnak az amerikaiak, újra estek az európai indexek

Vágólapra másolva!
A Wall Street-i negatív nyitás hatására újra mínuszba fordultak a vezető európai tőzsdemutatók. Az amerikai befektetőket nem győzte meg az Irak ellen indított csapás mértéke, és Bush elnök figyelmeztetése, hogy a háború nem lesz olyan rövid, mint egyesek gondolták. A nap elején veszteséges európai tőzsdék napközben erőteljes emelkedésbe kezdtek, de a nyereség a Wall Street mutatói láttán gyorsan elpárolgott.
Vágólapra másolva!

A Wall Street fő mutatói közép-európai idő szerint háromnegyed ötkor 1 százalék körüli mínuszban voltak. Elemzők szerint a befektetők, akik az elmúlt napokban a gyors háborúban bízva több mint 10 százalékkal erősítették a Dow Jones indexet, aggódni kezdtek Bush elnök beszéde után, és eladásokba kezdtek. George W. Bush televízióban közvetített beszédében azt mondta, hogy a háború nem lesz olyan gyors és rövid, ahogyan azt egyesek gondolták.

A Wall Street negatív mutatói hamar lefaragták azt az erősödést, amit a vezető európai tőzsdék a nap folyamán magukénak tudhattak: bár negatívan nyitott London, Frankfurt és Párizs is, délutánra már a pozitív tartományban voltak a tőzsdék irányadó mutatói. Zárásra viszont a londoni FTSE 100-as 1,2 százalékos, a frankfurti DAX-index 2,12 százalékos, a párizsi CAC-40-es pedig 2,18 százalékos veszteséget mutatott.

A Budapesti Értéktőzsde mutatója, a BUX 0,22 százalékkal gyengült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!