A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Egyre többen bankolnak az interneten és mobilon

Vágólapra másolva!
Hónapról-hónapra egyre több lakossági és vállalati ügyfél dönt úgy, hogy igénybe veszi a bankok internet-, illetve mobiltelefon-alapú szolgáltatásait. A GKI Gazdaságkutató Rt. által készített jelentés szerint a tavalyi év végéig már negyedmillió lakossági ügyfél szerződött internetbanki szolgáltatásokra, azonban ez még mindig csak a fele az európai átlagnak.
Vágólapra másolva!

2002. december 31-én az internetes folyószámla-szolgáltatásokkal rendelkező bankok 235 ezer internetbanki szolgáltatásokra szerződött lakossági ügyféllel rendelkeztek, ami 14 százalékkal több mint 3 hónappal és 64 százalék több mint egy évvel korábban. Internetbanki szolgáltatásokra szerződött vállalkozások száma ugyanebben az időpontban 32 ezer volt, ami 4, illetve 89 százalékos növekedést takar a megelőző 3, illetve 12 hónap során.

A GKI Gazdaságkutató Rt. számításai szerint 2003-ban a lakossági internetbanki ügyfelek száma további 37 százalékkal, a vállalati ügyfeleké 62 százalékkal növekedhet.

Az online banki szolgáltatásokat igénybe vevők száma Európában 60 millió felett van, ami az internetezők 37 százalékát jelenti. A magyarországi 235 ezer lakossági internetbanki ügyfél az internetezők (1,27 millió) 18,5 százalékát adja.

Gyorsan terjed a mobiltelefonos bankolás is

Mobiltelefonos banki szolgáltatásokra szóló szerződéssel 2002. december 31-én 259 ezer lakossági és 36 ezer vállalati ügyfél rendelkezett. Ez 21 százalék, illetve 35százalékos növekedést takar egy negyedév, valamint 74 százalékos és 92 százalékos növekedést jelent egy év alatt.

GKI Gazdaságkutató Rt.http://www.gki.hu

A GKI Gazdaságkutató Rt. prognózisa szerint 2003-ban a mobilbanki lakossági és vállalati ügyfelek száma további 70, illetve 60 százalékkal növekedhet.

Bankbetétkeresőhttp://origo.eco.hu/bank/betet/betet.phpBankszámla-keresőhttp://origo.eco.hu/bank/szamla/szamla.php?type=3Az Üzleti Negyed szolgáltatásai

A felmérés, amely a Westel Mobil Távközlési Rt. és a Sun Microsystems Magyarország Kft.-vel együttműködve 2003. január-februárjában zajlott a pénzügyi szférán belül teljes körűen megkérdezve a hitelintézeteket, és a biztosítótársaságokat. A kutatás reprezentativitása kimagasló volt: mérlegfőösszeg alapján a bankok 80 százaléka, díjbevétel alapján a biztosítók 87 százaléka képviseltette magát a felmérésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!