A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Tartotta magát a forint nyitáskor

Vágólapra másolva!
A bankközi piac nyitásakor 6,98 százalékon állt a forint csütörtökön, a szerda esti 7,14 százalékhoz képest. Egy órával késöbb már a szerda esti szintre erősödött a hazai fizetőeszköz. Elemzők szerint a jegybank által bejelentett egymilliárd euró eladásának hírét túlságosan optimistán kezelte a piac. A dollár a csütörtöki nemzetközi kereskedésben jelentősen korrigált az euróval szemben, így nyitáskor két forinttal erősebb helyzetben állt a forinthoz képest is a bankközi devizapiacon.
Vágólapra másolva!

Az euró 262,50/262,80 forinton nyitott a bankközi devizapiacon csütörtökön, egy árnyalatnyival erősebben, a szerda esti szintjénél. Tíz órára azonban a forint tudott ismét erősődni, és a szerda esti 7,14 százalékon állt, amely 262,05/262,35 forintos eurószintnek felel meg.

Erősen nyitott a forint/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040218erosen.htmlJól reagált a piac a jegybank euróeladási tervére.

Az elmúlt napokban pletyka szinten felröppent a piacon, hogy a jegybank által bejelentett egymilliárd eurós eladás egy részét az MNB kereskedelmi bankokon keresztül már le is bonyolította, mondta egy reggeli rádióműsorban Szántó András, a Hamilton International Tőzsdeügynökség Rt. befektetési igazgatója. A szakértő szerint kicsit túl van értékelve a piacon az euróeladás híre, Járai Zsigmond a jegybank ezen tervét már korábbi fórumokon közölte, azt sem zárva ki, hogy nem egy összegben, hanem tételenként adnak majd el eurót. Ennek nincs akkora hatása, hogy fundamentális problémákat orvosolna, mondta Szántó András a Radio Café reggeli gazdasági műsorában.

Ismét nyomás alá kerülhet a forint

A szakértő szerint a piac két fontos adatra vár: hétfőn ülésezik a jegybank Monetáris Tanácsa, ahol akár kamatemelésről is születhet döntés. Ez azonban nagyrészt attól függ, hogy a piaci szereplők milyen nyomást fejtenek ki a forintra - amennyiben az euróhoz képest 267-268-as forintszint alakul ki, nem kizárt az alapkamat emelése. Az MNB inflációs jelentést is közöl, amelyben az államháztartási hiányra is adnak becslést. A jegybank értékelései a jövőre vonatkozóan jellemzően pesszimistábbak a piaci elemzőkénél, mondta Szántó András. A szakértő szerint nem kizárt, hogy emiatt forintgyengülésnek lehetünk tanúi.

Profitrealizálás miatt erősödött a dollár

Új rekordot ért el az euró a dollárral szemben/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040218ujrekordot.html

A dollárral csütörtökön reggel 206,25/206,57 forint között kereskedtek, szemben a szerda este kialakult 204 forintos árfolyammal. A dollár ismét negatív rekordot döntött csütörtökön, az euró árfolyama az 1,2930 dollárt is elérte. Az amerikai fizetőeszköz ezután erős korrekciót hajtott végre, főként a nagy profitrealizálás miatt, és mert a nagy intézményi befektetők ún. stop-loss, veszteségcsökkentő eladásokat hajtottak végre. A dollár erősödésnek Szántó András szerint kevés fundamentális oka volt a dollár erősödésének, az 1,26-os kurzus után a dollár ismét gyengülni kezdett, és csütörtökön reggel már 1,2727 dollárt ért egy euró a nemzetközi devizapiacon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!