Zárásra erősen tartotta magát a forint

Vágólapra másolva!
A bankközi devizapiac hivatalos zárásakor csütörtökön 8,70 százalékon állt a hazai fizetőeszköz, két bázisponttal erősebben, mint a piac nyitásakor. A forint az euróhoz képest tartotta magát, a dollár azonban a nemzetközi piacon erősödött a közös európai fizetőeszközzel szemben és így a forinttal szemben is.
Vágólapra másolva!

Egy euró 257,65/257,95 forint között cserélt gazdát a bankközi devizapiacon a hivatalos kereskedési idő végén csütörtökön, a reggeli 257,80/257,90-es kurzushoz képest. A forint erősödése már szerdán késődélután megindult, arra a hírre, hogy a kormány jóváhagyta a 185 milliárd forintos takarékossági terv részleteit. Reggeli piaci vélemények szerint a forint nyitóárfolyamáról inkább gyengülésére volt esély. Szakértők elmondták, hogy a forint erősödése inkább technikai jellegű, valódi gazdaságilag megalapozható, fundamentális oka nincs.

Schröder és Raffarin kamatcsökkentésre szólít fel/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040226schroder1.html

A dollár szerdán délután 204,80/205,00 forint között cserélt gazdát, majd erősödésnek indult mind a nemzetközi, mind a bankközi devizapiacon. Csütörtökön délután 207,37/207,70 forinton állt a dollár, annak köszönhetően, hogy az euróval szemben is jelentősen tudott erősödni Gerhard Schröder német kancellár és Jean-Pierre Raffarin francia miniszterelnök kamatcsökkentést szorgalmazó nyilatkozataira.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről