A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Éves csúcson a dollár az euróval szemben

Vágólapra másolva!
Kedden egyéves csúcsra emelkedett az amerikai fizetőeszköz árfolyama az euróval szemben a londoni nemzetközi devizapiacon. A piac szerint az amerikai viszonteladások növekedése hajtja a dollár erősödését: az amerikai kiskereskedelmi eladások 1,8 százalékkal növekedtek, az elemzők 0,7 százalékos emelkedést vártak
Vágólapra másolva!

A várakozások szerint márciusban már hatodik hónapja nő az amerikai kiskereskedelmi forgalom. A piac a februárihoz hasonló mértékű, 0,7 százalékos növekedésre számított, írta a Bloomberg. Ehhez képest a márciusi kiskereskedelmi eladások 1,8 százalékkal növekedtek az Egyesült Államokban.

A londoni nemzetközi devizapiacon az ünnepek után kedden kereskednek először. Kedden három óra körül egy euró 1,1928 dollárt ért Londonban, a múlt héten tapasztalt 1,21/1,22 dolláros árfolyam után. Ez a szint idén eddig a legerősebb dollárárfolyam.

Szakértők szerint amennyiben az euró tartósan 1,1980 dollár alatt marad, az megtörheti a dollár hónapok óta tartó gyenge szintjét, és trendforduló következhet be. Korábban több nagy bank elemzője is úgy nyilatkozott, hogy tartósan gyenge szinten lesz a dollár, és az euró elérheti az 1,45 dolláros szintet is.

A dollár a forinttal szemben is erősödött. A budapesti bankközi piacon az amerikai fizetőeszközzel 208,54/208,87 forint között kereskedtek kedden három óra körül, a múlt heti 204,70/205,00 forintos szint után.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!