Tovább növekvő nemesfémárak

Vágólapra másolva!
Tovább emelkedtek a nemesfémárak a londoni árupiacokon. Péntek délután az arany unciánként 288 dollár volt, 5,25 százalékkal több, mint a szingapúri késői ár. A New York-i nemesfém tőzsdén egykor őrzött 12 tonna arany eközben továbbra is várja, hogy kiszabadítsák a romok alól. Ez a mennyiség a teljes nemesfém kereskedelem 2 százalékát teszi ki.
Vágólapra másolva!

A keddi terroristatámadás-sorozat katasztrófája után, a lehetséges amerikai válaszcsapások idegességet generáltak a londoni árupiacokon. Az arany világpiaci ára Londonban péntek délután 288 dollár volt, 16,15 dollárral magasabb, mint a hétfői, New York-i záróár.

A szingapúri késői árhoz képest 22 dollárral emelkedett a platina világpiaci ára, ami így 475 dollárra drágult. Ez 442 dolláron zárt hétfőn New Yorkban.

Az ezüst ára 0,035 dollárral csökkent és így 4,27 dolláron áll pénteken, pedig New Yorkban 4,19 dollár volt hétfőn. Nem változott a palládium ára, melyre továbbra is 455 dolláron kereskednek. Kereskedők szerint elsősorban a Távol-Keletről és Japánból erős a kereslet.

Eközben a New York-i nemesfémtőzsde romjai között továbbra is 12 tonna arany rejtőzik. Az egykor a nemesfémtőzsde páncélszekrényében őrzött 106 millió dollár értékű arany, a napi aranypiaci kereskedelem mennyiségének két százalékát tenné ki.

(Üzleti negyed)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!