Több mint 100 millió dolláros Sony-veszteség

Vágólapra másolva!
A Sony, a világ egyik legnagyobb szórakoztató-elektronikai vállalata az idei második negyedévben 107 millió dolláros veszteséget szenvedett el - áll a cég csütörtökön közzétett közleményében. A társaság működési vesztesége a vártnál rosszabb, 27,5 millió dollár volt, az árbevétel pedig 13,7 milliárd dollárt tett ki ebben az időszakban.
Vágólapra másolva!

A Sony-nak csupán játék-részlege jelent némi reménysugarat, hiszen a várakozások szerint ez a terület lehet egyedül nyereséges a cég jövő márciussal záruló pénzügyi évében. A vállalat egyébként a tervek szerint elhalasztja a következő generációs játékkonzolok piacra dobását, sőt Európában árcsökkentést hajtott végre annak érdekében, hogy növelje a PlayStation 2 forgalmát - írja a CNNmoney.

A Sony szeptember 28-án kevesebb mint felére, 974 millió dollárra csökkentette teljes pénzügyi évére vonatkozó működési profit-várakozásait, és néhány átszervezési intézkedést is bejelentett. A japán vállalat ugyanakkor nem változtatta meg a márciussal záródó pénzügyi évre vonatkozó profit-várakozásait.

A Sony részvényeinek árfolyama 3,43 százalékos esés után 4,780 yenen zárt csütörtökön a tokiói értéktőzsdén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Sony


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!