Gyenge eredmény és elbocsátások az Electroluxnál

Vágólapra másolva!
A vártnál gyengébb nyereségadatokat hozott nyilvánosságra a világ legnagyobb háztartási gépgyártó vállalata, az Electrolux: a cég nyeresége 44 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben, éves összevetésben. A társaság élére új vezérigazgatót neveztek ki, aki 2100 munkatársa elbocsátásával kezdi tevékenységét.
Vágólapra másolva!

A vártnál gyengébb nyereségadatokat hozott nyilvánosságra a világ legnagyobb háztartási gépgyártó vállalata, az Electrolux - jelentette a Bloomberg hírügynökség. A vállalat árbevétele a harmadik negyedévben 32,8 milliárd koronára nőtt az egy évvel korábbi 29,6 milliárdról, elsősorban a korona dollárhoz viszonyított árfolyamának 10,9 százalékos csökkenése miatt. A cég egyszeri bevételek nélküli, adózás előtti nyeresége ugyanakkor a várakozásoknál jobban csökkent: 845 millió korona volt az egy évvel korábbi 1,5 milliárd korona után.

Az Electrolux a vártnál gyengébb adatokat elsősorban az amerikai fogyasztói bizalom megingásával indokolta. A vállalat legnagyobb riválisa, a Whirlpool korábban azt közölte, hogy veszteséggel zárta a harmadik negyedévet.

Az eredmények közlését követően az Electrolux bejelentette: a 44 éves Hans Straberg látja el a vezérigazgatói teendőket az Ericsson elnökévé választott Michael Treschow helyett. Az új vezető 2100 munkatársa elbocsátásával kezdi tevékenységét.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Electrolux

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről