Félmilliós bírság a Fuji Magyarországnak

Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a fogyasztók megtévesztése miatt, az ékszerforgalmazó Gold and Gold Kft.-t egymillió forintra, míg a Fuji Magyarország Kft.-t ötszázezer forintra bírságolta - tájékoztatott keddi közleményében a GVH.
Vágólapra másolva!

A társaságot azért marasztalta el a versenytanács, mert az ATV Kereskedelmi Televízióban 2001. augusztus 5-étől napjától sugárzott - azóta megszüntetett - ékszerforgalmazást népszerűsítő reklámja alkalmas volt a fogyasztók megtévesztésére, mivel a reklámban elhangzott kijelentések nem mindenben feleltek meg a valóságnak.

A versenytanács indoklása szerint a cég ajándéknak állított be olyan árut, amelyet a vevő gyakorlatilag kifizetett, továbbá a "csak most" kifejezést használta a három hónapon keresztül sugárzott reklámban.

A Fuji Magyarország Kft.-t azért marasztalta el, és büntette meg a GVH, mert 2001. augusztus 1. és szeptember 30. között nyereményjátékot szervezett, s ezek hirdetései "már egyetlen film előhívásával" és az "ahány film kidolgozását" kifejezéseket használta, ám a nyereményjátékban valójában csak az vehetett részt, aki filmjeit nem csupán előhivatta a Fuji Fotó centrumokban, de nagyítást is rendelt ugyanott. Erről a fogyasztók azonban csak az ajándékkupon átvételekor, a megrendelés leadása után a papír hátoldaláról szerezhettek tudomást.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Versenyhivatal

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről