A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:30Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
10:10Kajak-kenuKajak 500m-négyes 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
10:30Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 1. futam
HUNMagyarország
11:10Kajak-kenuKenu 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
11:40Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 4. futam
HUNMagyarország | Magyarország
12:20Kajak-kenuKajak 500m-páros 1. forduló 2. futam
HUNLévai Zoltán
12:30BirkózásZoltan Levai-Burhan Akbudak
NyílNyíl

Megtévesztették a fogyasztókat a Kombucha Golddal

Vágólapra másolva!
A fogyasztók megtévesztése miatt hárommillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Siesta Key Bt-re és a Crystal Institute Kft-re. A versenyhivatal verseny-felügyeleti eljárást indított a Kombucha Gold teaital-család előállítója, a Siesta Key Kereskedelmi Bt. és a kizárólagos forgalmazója, a Stúdió Moderna TV Shop 2000 Kft. ellen, mivel a cégek megalapozatlan tájékoztatást adtak a fogyasztóknak.
Vágólapra másolva!

A versenytanács álláspontja szerint gyógyhatást tulajdonítani egy készítménynek csak akkor lehet, ha azt vizsgálatokkal igazolták, és a vizsgálati eredményeket az engedélyező hatóság elfogadta. A Kombucha Gold teaital termékei az erre jogosult hatóság engedélyével nem rendelkeztek.

A forgalmazó Stúdió Moderna Kft. az értékesítés kezdeti szakaszában az értékesítési szerződést felbontotta, a hirdetési tevékenységet befejezte, ezért a bírság kiszabásától a versenytanács eltekintett. A hárommillió forint bírság mellett a versenytanács kötelezte a Siesta Key Kereskedelmi Bt.-t, hogy a határozat kézhezvételtől számított 30 napon belül két napilapban jelentessen meg helyreigazító közleményt.

A GVH Versenytanácsa a Crystal Institute Kft. ellen azért indított eljárást, mert a cég a "Nap kristály Flavin 7" elnevezésű termékének értékesítése során a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított. A szükséges engedélyek megléte nélkül az emberi egészséget megőrző, és az egészséget helyreállító hatást tulajdonító tájékoztatást adott a termékről. Azt sugalmazta továbbá, hogy a terméket több kórház, klinika hivatalosan elfogadta, és a betegek kezelésében alkalmazza. A termék forgalomba hozatalát csak élelmiszerként engedélyezték. A Crystal Institute Kft-t hárommillió forint bírság megfizetése mellett a versenytanács kötelezte, hogy a jogsértő magatartást szüntesse be, és 30 napon belül két országos napilapban tegyen közzé helyreigazító közleményt.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Versenyhivatal

Korábban:

Eljárást indított a versenyhivatal a UPC ellen
(2002. március 12.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!