Az első euró-bankrablások Írországban és Görögországban

Vágólapra másolva!
Görögországban Athén külvárosában szerda reggel egy álarcos férfi 100 ezer euró értékben zsákmányolt euró-bankjegyeket egy takarékpénztárból, Írországban pedig 200 ezer euróval távoztak a rablók egy vidéki bankfiókból. Ezek voltak az első euró-bankrablások az új valuta történetében. Ugyancsak Írországban két biztonsági őrt összevertek, amikor egy pénzkiadó automata kirablását próbálták megakadályozni.
Vágólapra másolva!

Szerda reggel megtörtént az első euró-bankrablás, mégpedig Görögországban, ahol egy álarcos 100 ezer euró összértékben zsákmányolt új euróbankjegyeket egy postai takarékpénztárból.

Rendőrségi források szerint a fegyveres rablás Athén Holargosz nevű negyedében történt. A fegyveres reggel közvetlenül nyitás után hatolt be a takarékpénztárba, amikor még csak az alkalmazottak voltak jelen. Az euróbankjegyek mellett 1,5 millió drahmát - 4400 eurót - is zsákmányolt, majd gyalogszerrel elmenekült. A rablás során senki sem sérült meg.

Eurórablásokra került sor Írországban is, ahol egy vidéki bankot és egy bankjegykiadó automatát (ATM) raboltak ki.

Három bűnöző megfenyegette az Allied Irish Banks egyik fiókjának személyzetét és 2000 euró - 1800 dollár - zsákmánnyal egy várakozó gépkocsin elmenekültek. A rablás során, amely egy Dublintól 145 kilométerre délnyugatra lévő faluban, Borrisokane-ben történt - írta az AP hírügynökség.

Szintén Írországban két biztonsági őrt összevertek, amikor meg akarták akadályozni, hogy egy banda kiürítsen egy ATM-et az ország dél-nyugati részében lévő Limerick egyik külvárosi negyedében nem sokkal éjfél után. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mennyi eurót zsákmányoltak a rablók a bankjegykiadó automatából, amelyet csak órákkal előbb töltöttek fel az új euróbankjegyekkel.

(MTI)

Ajánlat:

EURO
(Az Üzleti Negyed melléklete)


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről