A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Az RWE növelte profitját

Vágólapra másolva!
Az RWE, Európa harmadik legnagyobb közszolgáltatási vállalata 11 százalékkal növelte nettó profitját az előző évi első félévhez képest - adta hírül a Bloomberg hírügynökség
Vágólapra másolva!

Az RWE nettó jövedelmét az első félévben 818 millió euróra, részvényre lebontva 1,45 euróra növelte, az előző évi 736 millióról, a részvényenkénti 1,31 euróról. A vállalat adózás utáni nyeresége pedig 8,7 százalékkal 2,17 milliárd euróra emelkedett szemben a 2,21 milliárdos elemzői várakozásokkal.

Az áram-, a gáz-, és a vízszolgáltatási üzletágakban a működési eredmény több mint 20 százalékkal nőtt, ami kiegyenlítette a fő tevékenységi körbe nem tartozó üzletágak összesített eredményének 46 százalékos csökkenését. Ide tartozik az RWE 50 százalékos részesedése a Heidelberger Druckmaschine AG nyomdagépgyártóban, a 62 százalékos részesedése a Hochtief AG építővállalatban, továbbá az RWE benzinkút- és finomító tevékenysége, amelyet a Shell DEA fog össze.

A vállalatnak az első félévben 310 millió eurós megtakarítást sikerült elérnie, ami több mint az 590 millió eurós, éves cél fele. A német árampiac 1998-as liberalizálása óta az árak sokat estek, költségcsökkentésre kényszerítve a szolgáltatókat. Az árak később ugyan stabilizálódtak - ezért az RWE növelte a működési profitját, ami elsősorban még a korábbi költségcsökkentésnek köszönhető.

Dietmar Kuhnt, a vállalat vezérigazgatója szerint több mint 30 milliárdot költöttek cégvásárlásra az Egyesült Államokban és Európában. Megvásárolták többek között az egyik jelentős cseh gázvállalatot, a Transgas AS-t, illetve a brit Innogy Holdings Plc-t. Kuhnt ezen cégek beolvasztásától és az RWE német árampiaci részesedésének növelésétől reméli a vállalati profit növekedését.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

RWE

Korábban:

Az RWE kapja meg a cseh Transgast
(2001. december 20.)

A Shell és az RWE közös benzinkúthálózatot hoz létre
(2001. március 28.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!