Szárnyalás és új csúcsok a BÉT-en

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde irányadó mutatója kedden egész napos lendületes erősödés után új csúcson zárt. A BUX 1,61 százalékkal 13 770,80 pontig emelkedett, napközben azonban meghaladta ezt az értéket is. Az eredmény egyértelműen az elmúlt időszak két kiemelkedően teljesítő papírjának, az OTP-nek és a Mol-nak volt köszönhető. Mindkét részvény árfolyama szintén rekordmagasságba emelkedett.
Vágólapra másolva!
Ismét rekordon zárt a BUX/uzletinegyed/befektetes/20041028ismet.html

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 218,23 pontos emelkedéssel zárta a napot, hogy új csúcsot döntsön. Egyes szakértők már a 14 ezer pontot sem tartják különösebben elérhetetlen célnak, főleg, ha a tőzsde elmúlt időszakban kiemelkedően teljesítő két húzómotorja, az OTP és a Mol kedvező jelentést tesz közzé.

A két bluechip a 13,7 milliárd forintos összforgalomból 10 milliárdnál többet tett a kereskedésbe kedden. A Mol árfolyama végül kereken 12 000 forinton állt meg 3,2 százalékos erősödés után, míg az OTP papírjainak árfolyama 3 százalékkal 5098 forintra drágult. Mindkét részvény mindenkori csúcsot ért el ezzel, a Mol egyben megütötte azt a technikai szintet is, ahonnan a szakértők korábban kisebb korrekciót valószínűsítettek.

A harmadik főszereplő a keddi parketten a Richter volt, árfolyama egész nap ingadozott, hol a két társa húzásának engedve erősödött, hol korrekcióba csapott át, és gyengült. A Richterre egyértelműen negatív hatással van az erős forintárfolyam, de nem felejtették al ea befektetők a vártnál rosszabb negyedéves eredményt sem. A gyógyszerpapír árfolyama végül 1,4 milliárd forintos forgalomban 0,6 százalékkal 22 220 forintra gyengült.

Kik olvasnak gazdasági híreket? http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04Ön tudja a választ?

Érdemes kiemelni a kereskedésből az FHB hajráját is: a banki papír szintén mindnekori csúcsra kapaszkodott fel, miután árfolyama félelmetes ütemben, 5,8 százalékkal 11 950 forintra drágult. Jól teljesített még a Danubius és a privatizálás előtt álló Antenna Hungária részvények árfolyama is, az előbbi 1,7 az utóbbi 1,3 százalékkal emelkedett. A sorban a bluechipek közül hátul kullogott a Matáv, a távközlési papírok ára közel 2 százalékkal 795 forintra esett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről