Alig bővült az építőipar termelése

Vágólapra másolva!
Az építőipari termelés szeptemberben - kiigazítatlan adatok alapján és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt - 0,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, az előző hónaphoz képest azonban 1,4 százalékkal csökkent - közölte honlapján a KSH.
Vágólapra másolva!
Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04Ön tudja a választ?

Az év első kilenc hónapjában az építőipar termelése 6,4 százalékkal bővült 2003 azonos időszakához viszonyítva. A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése szeptemberben 6,2 százalékkal emelkedett, az első kilenc hónapban pedig 12,6 százalékkal nőtt. Az alágazat termelésének emelkedését továbbra is a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztése okozza.

Az épületgépészeti szerelés termelése szeptemberben 8,3 százalékkal maradt el tavaly szeptemberi szinttől, míg az év elejétől a termelés kismértékben, 0,9 százalékkal emelkedett - derül ki a KSH gyorsjelentéséből.

A befejező építés termelése szeptemberben negyedével maradt el az egy évvel korábbitól, évkezdettől számítva pedig 9,1 százalékkal csökkent. Az épületek építése szeptemberben 10,4, az év első kilenc hónapjában 1,9 százalékkal csökkent. Az egyéb építmények építése ezzel szemben szeptemberben 14, évkezdettől 18,7 százalékkal emelkedett, elsősorban a közlekedésfejlesztési beruházásoknak köszönhetően.

A legalább öt főt foglalkoztató szervezetek termelése az első háromnegyed évben Nyugat-Dunántúl kivételével valamennyi régióban növekedett. Legnagyobb mértékben az észak-magyarországi székhelyű szervezetek termelése nőtt, 19,4 százalékkal. Az építőipari vállalkozások szeptemberben 124,4 százalékkal több új szerződést kötöttek, mint egy évvel korábban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!