A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNVég Zsombor
11:20CselgáncsZsombor Veg-Aleksandar Kukolj
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Újra az MKK-hoz kerülhetnek az adótartozások

Vágólapra másolva!
Egy, a parlament előtt lévő törvényjavaslat értelmében újra kizárólag a Magyar Követeléskezelő Rt.-nek értékesíthetné az APEH az adó- és járuléktartozásokat. Ez a felállás már működött 1999 és 2002 között, azt követően azonban pályázaton értékesítették a követeléseket - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!
Adóhttp://www.origo.hu/uzletinegyed/ado/index.htmlAz Üzleti Negyed rovata

A koalíciós párti beterjesztők, Bőhm András (SZDSZ) és Szabó Lajos (MSZP) képviselők indoklása szerint az MKK hatékonyabban tudja elvégezni majd a munkát. A kizárólagosságot biztosító időszakban a tőkeérték 2,55 százaléka körüli megtérülést tudott a cég felmutatni, a jelenlegi, piaci alapú modellben viszont csak átlagosan 1,25 százalékos a megtérülés.

A különbséget a többszörös állami, hatósági kontroll eredményességével magyarázzák, illetve azzal, hogy a pályázati rendszerben meghosszabbodott az az idő, mire a felszámolás megindításától a nyertes cégekhez eljutottak a követelések. A képviselők szerint több 100 millió forint bevételt hozna ez a módosítás a költségvetésnek.

A tartozások iránti megcsappant az érdeklődés, amin változtathat a javaslat azon pontja, amelyik lehetővé tenné, hogy az engedményezett követelések érvényesítésére az engedményes polgári peres vagy nem peres eljárást indítson. Ez az eszköz jelenleg kizárólag az adóhivatalnak áll rendelkezésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!