Negatív irányt jósolnak a tőzsdenapra

Vágólapra másolva!
Negatív irányú árfolyam-változásokat valószínűsítenek csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX viszont 151,03 pontos emelkedéssel, 20.900,63 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 0,72 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Deák Balázs, a CIB Bank elemzője kis negatív korrekciót vár az elmúlt néhány napi erősödést követően. Véleménye szerint az emelkedés csak átmeneti, amit az is jelez, hogy a napi forgalom nem közelítette meg az elmúlt hetek visszaesését jellemző 30-40 milliárd forintos értékeket. A szakértő az olajár mérséklődése következtében elsősorban a Mol piacán vár csökkenést, valamint az OTP árfolyamában is gyengülésre számít.

Sarkadi Szabó Kornél, a Raiffeisen Bank elemzője szerint Amerikában továbbra is az inflációs nyomás és ennek hatására a csökkenő profit kilátások vannak középpontban, ami meghatározza a globális részvénypiaci hangulatot. Térségünkben további negatív tényező a lengyel koalíciós tárgyalások megfeneklése, ami a zloty és a lengyel részvények árfolyamában is megmutatkozik. Mindezek alapján az elemző nem lát lehetőséget a pozitív irányú mozgásra.

A BUX szerdán 484 pontos, 2,38 százalékos emelkedéssel 20.796,10 ponton zárt. A forgalom 23,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek keddhez képest. A Mol árfolyama 950 forinttal, 5,05 százalékkal 19.750 forintra, az OTP árfolyama 210 forinttal, 2,9 százalékkal 7.449 forintra nőtt. A Magyar Telekom 10 forinttal, 1,02 százalékkal 990 forintra erősödött. A Richter 35.300 forinton fejezte be a kereskedést, 295 forinttal, 0,83 százalékkal alacsonyabban az előző napi záróáránál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről