Az Erste Bank elemez a legjobban

Vágólapra másolva!
Az első helyre sorolta az AQ Research független kutatáselemző cég az Erste Bank Csoport elemzői csapatát Ausztriában és Közép-Európában.
Vágólapra másolva!

A londoni cég által nemrég megjelentetett "Ausztria és Közép-Európa, Elemzői Évkönyv 2006" című kiadványban, 38 elemzői ház, összesen 158 céggel kapcsolatos befektetési ajánlásai (vásárlás, tartás, eladás) kerültek nagyító alá.

Az AQ Research felmérése, idén első alkalommal Ausztriát és négy közép-európai piacot is érintett, mivel egyre többen érdeklődnek Közép-Európa, mint befektetési és növekedési lehetőségekkel kecsegtető régió iránt.

A felmérés alapján az Erste Bank Csoport 21 fős részvényelemzői csapata foglalhatja el a dobogó legfelső fokát az Ausztriára, Csehországra és Horvátországra vonatkozó részvényajánlásokkal és második helyet ért el Magyarországgal és harmadik helyezést Lengyelországgal kapcsolatban.

Összesítésben - amely az összes résztvevő intézmény legjobb megítélését veszi figyelembe - az Erste Bank az elemzői csoportok között magasan az élen végzett a 2005-ös évben.

"Nagyon örülünk ennek a kiváló eredménynek" - mondta Fritz Mostböck, az Erste Csoport elemzőinek vezetője. "Szervezeti felépítésünk a siker kulcsa, hiszen a szektorelemzési megközelítés segítségével, valamint a budapesti, prágai, varsói, bécsi és zágrábi szakértői gárdánk munkájával hatékonyan tudjuk feltérképezni Közép-Európát, így valóban hosszú távon tudunk fenntartható értéket teremteni ügyfeleink számára".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!