Vágólapra másolva!
31 évesen bejelentette visszavonulását Adorján Krisztián, aki legutóbb az NB II-es Budapest Honvéd csapatában futballozott, de 15 évvel ezelőtt megfordult a Premier League-ben szereplő Liverpool együttesénél. A játékos az NB1.hu-nak adott interjúban elmondta, azért döntött a befejezés mellett, mert már nem érzi magában a tüzet, sokkal inkább a fagyizóival szeretne foglalkozni a jövőben.

Adorján Krisztián az előző szezonban 31 meccsen játszott a Budapest Honvéd csapatában. A szerződése ugyan lejárt, de a Honvéd élni szeretett volna az opciós hosszabbítási jogával, a középpályás azonban inkább a befejezés mellett döntött. 

„A bajnokság végén kezdtem el gondolkodni rajta, amikor vége lett az utolsó meccsnek, akkor jöttek elő belőlem azok az érzések, hogy lehet, elég volt. 

Végül úgy döntöttem, nem érzem magamban azt a tüzet, hogy újra elkezdjek egy felkészülést, így pedig nem szerettem volna csinálni. Fagylaltozóim vannak, ami egy új szerelem, és amellyel szívesen elkezdeném már az úgynevezett civil életet”

 – mondta az NB1.hu-nak Adorján Krisztián, aki hangsúlyozta, hogy nem azért vonult vissza a labdarúgástól, mert kiszeretett belőle, egyszerűen csak inkább a jövőével szeretett volna foglalkozni. 

Liverpool v Toronto FC
Adorján Krisztián a Liverpool játékosaként egy Toronto FC elleni felkészülési meccsen
Fotó: Getty Images/Tom Szczerbowski 

„A foci a múltam, már nem a jelenem, én pedig a jövőmet szerettem volna már elkezdeni. Tűz nélkül pedig a futballt már nem kívántam folytatni” – folytatta a 31 éves középpályás, aki hangsúlyozta, hogy akkor sem folytatta volna, ha a Honvéd feljutott volna az NB I-be. 

A Liverpoolban is megfordult focista elmondta, hogy nem szeretne a labdarúgás közelében maradni, ugyanis fagyizói vannak. A III. kerületben és a XIII. kerületben, valamint Olaszországban is van két üzlete azokból az időkből, amikor még ott légióskodott. 

„Nagyon izgalmas feladat, amelybe olyan tűzzel tudok belemenni, mint ahogyan korábban a futballba. 

Én vagyok a tulajdonos, én nyitom az új üzleteket, én megyek utána, hogy melyik országban, milyen helyen lenne érdemes újakat nyitni. Az én menedzselésemmel dolgoznak velem a munkatársaim különböző pozíciókban, én felügyelem a munkájukat”

 – folytatta Adorján, aki azt is elárulta, hogy a séf, akivel együtt dolgozik, világbajnokságot nyert 2017-ben, Olaszországban, egy évvel később pedig második lett.

Adorján Krisztián 2009 júliusában, 16 évesen került ki a Liverpool utánpótláscsapatához, a felnőttek között azonban nem tudott bemutatkozni, pedig papíron 2014-ig erősítette a Mersey-parti alakulatot.

„Két évig a nagycsapat tagja voltam, barátságos meccseken játszottam, de hogy a kupában és a Premier League-ben miért nem, azt a vezetőktől kellene megkérdezni. Elég nagy versenyhelyzet volt a posztomon: 

Coutinho, Emre Can, Suso egyaránt remek játékosok, őket választották, nem engem. Én egy magyar fiatal voltam, és nem mellettem döntöttek. De hatalmas játékosokkal edzettem együtt, nagyon sokat fejlődtem, sokat adott ez a négy-öt év, nem változtatnám meg”

 – emlékezett vissza Adorján Krisztán, aki végül a Liverpool magyar sztárjátékosáról, Szoboszlai Dominikról is elmondta a véleményét.

„Topjátékosnak tartom és egy olyan helyre ment, ahol, ha egy játékos jól teljesít, akkor nem is tudom, van-e jobb helye a világon. 

A szurkolók futballkultúrája és -imádata fantasztikus. Biztosan máshol is van ilyen, de hogy a Liverpool a világon az egyik legjobb hely, az biztos”

 – mondta a visszavonult játékos, aki végezetül elárulta, hogy a sporttól azért nem fog elszakadni, mert szeret egészségesen élni. Adorján a jövőben kispályán fog focizni, mellette pedig szívesen padelezik is. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.