A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Vámmentesség segíti a gyógyszergyárakat

Vágólapra másolva!
Könnyíti az új gyógyszerkészítmények és az azokhoz használt alapanyagok kereskedelmét egy most elfogadott megállapodás. A vámmentességet nyújtó alkunak köszönhetően a gyártók kiadásai idén mintegy 230 millió euróval csökkennek.
Vágólapra másolva!

Kiküszöböli az új gyógyszerkészítményekre vonatkozó vámokat az EU, az Egyesült Államok és Svájc között az megállapodás, amelyet az Európai Unió 27 tagországa fogadott el. Az úgynevezett felülvizsgált Pharma-GATT egyezmény a gyógyszerek kereskedelmének könnyítését szolgálja. Nem csupán a kész gyógyszerekre, hanem a hozzájuk felhasználásra kerülő vegyi anyagokra is kiterjed a vámleépítő megállapodás - derül ki a jelentésekből.

A megállapodásnak köszönhetően a gyógyszergyártók már idén körülbelül 230 millió eurós kiadástól mentesülhetnek az európai vegyipar vezető szervezete, a CEFIC szerint. Korábban 7329 termék szerepelt a vámmentességi listán, most további 1290-nel egészítették ki.

A nevezett Pharma-GATT egyezményhez, pontosabban annak harmadik felülvizsgált változatához várhatóan még idén csatlakozik Japán is. A jobb kereskedelmi feltételek az ágazat innovációs tevékenységét támogatják, az EU kereskedelmi biztosa szerint a megállapodásban kifejeződik az európai gyógyszeripar versenyképessége iránti bizalom, és ugyanakkor lehetővé teszi ezen versenyképesség javulását is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!