Nemetschek: marad a Graphisoftra tett ajánlati ár

Vágólapra másolva!
A német Nemetschek AG már elérte stratégiai célját azzal, hogy 2006 decemberében 54,3 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a Graphisoft SE-ben, ezért nem emeli meg a részvényenként 2273 forintos ajánlati árat - közölte a Nemetschek AG.
Vágólapra másolva!

A többségi részvénytulajdon lehetővé teszi, hogy a Nemetschek teljes egészében a stratégiai irányítása mellett működtesse a Graphisoftot és csoport szinten érvényesíthesse a felvásárlásból származó előnyöket.

A február 4-től érvényes vételi ajánlat már csak egy hétig, március 21-ig áll nyitva. Sajtóértesülések szerint 20 százalékot meghaladó részvénycsomagot nem ajánlanak fel a tulajdonosok, mert a vételi ajánlati ár megemelésében reménykednek.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a nyilvános vételi ajánlati ár 23,8 százalékos prémiumot jelent az ajánlatot megelőző 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest.

Az épülettervezésre és -hasznosításra informatikai megoldásokat kínáló Graphisoft teljes vételára, mintegy 95,5 millió euró (23,845 milliárd forint), és ebből a Nemetschek AG 18 eladótól 2006 decemberében már 54,3 százaléknyi többséget megvásárolt 50 millió euróért. A Graphisoft saját tulajdonában 3,37 százaléknyi részvény van.

Ernst Homolka, a Nemetschek AG pénzügyi igazgatója még decemberben azt mondta, hogy 75 százalékot meghaladó tulajdoni hányad elérése esetén foglalkoznak a Graphisoft-részvények tőzsdei kivezetésének gondolatával, 90 százalékot meghaladó tulajdoni hányad esetén pedig élnek a kisrészvényesek kiszorításának jogával. "Hosszútávon a részvények 100 százalékának megszerzése a célunk" - tette hozzá akkor Ernst Homolka.

[origo]/MTI

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről