Üdítő hatású források

Vágólapra másolva!
Utazás, vagy üdülés finanszírozására általában nem alakítottak ki hiteleket a bankok. Az [origo] azonban összegyűjtötte, hogy milyen kölcsönöket ajánlanak ilyen célokra. Összeállításunkból kiderül, hogy leginkább a személyi kölcsönök, a szabad felhasználású hitelek és a hitelkártyák használhatók erre a célra.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten utazási célú hitelről csak az UniCredit Bank számolt be az [origo]-nak. A pénzintézet által nyújtott Exotic Utazási Kölcsönből finanszírozható a HVG Exotic Travel által kínált utak árának 70 százaléka. A forint, euró és svájci frank alapon is felvehető kölcsön 300 ezer forinttól igényelhető, a törlesztése legfeljebb 6 évig tarthat és automatikusan hitelfedezeti életbiztosítás is jár hozzá. A kölcsön teljes hiteldíj-mutatója 15,58-27,01százalék lehet.

Azoknak, akik más utazási irodával, vagy egyénileg utaznának, az UniCredit Személyi Kölcsönt és UniCredit Mini Személyi kölcsönt kínálja a bank. A 6 éves futamidejű személyi kölcsönöket 3 hónap kamat és kezelési költségmentes türelmi időszak után kell elkezdeni törleszteni. Forint alapú hitelek esetében a teljes hiteldíj-mutató 23,32-30,60 százalék, svájci frank alapúaknál 11,70-16,98 százalék.

Az Allianz Bank az utazások, üdülések finanszírozásához az Allianz Extra hitelkártyát kínálja. A hitelkártyákba a pénzintézet külföldi utazásokra szóló, ingyenes utasbiztosítást is beépített. Továbbá a kártyához ingyenes átmeneti áruvédelem és hitelkártya letiltási biztosítás is jár.

Ez utóbbi 90 napig tartó áruvédelem-biztosítást jelent a kártyával vásárolt tartós fogyasztási cikkekre, és lopás elleni védelmet is biztosít. Ez fedezetet nyújt a személyes dokumentumok ellopása, elvesztése esetén azok igazolt pótlási költségeire, valamint a hitelkártya esetében a letiltás és a kártyapótlás miatt felmerült költségekre is.

A kártyával történt vásárlásoknak pedig akár 1 százalékát is jóváírja a pénzintézet, így ha az utazását, vagy az utazás alatt felmerülő költségeit ezzel a hitelkártyával fizeti, úgy a bank is részt vállal üdülésének költségeiből. Az Allianz Extra hitelkártya első éves kártyadíját mind a fő-, mind pedig a társkártyára elengedi a kibocsátó bank.

Forrás: [origo]
A hitelkártyák használatát valamenyi megkérdezett bank javasolta

Többféle hitelkonstrukciót is kínál üdülésre vágyó ügyfeleinek a CIB Bank. Amennyiben sürgős befizetni az utazást, a legjobb választás a CIB Gyorskölcsön lehet, hiszen a pénzintézet 1 óra alatt nemcsak elbírálja, de folyósítja is az igényelt 75 és 500 ezer forint közötti összeget.

Viszont, ha ennél is többe kerül a kiválasztott utazás - szintén fedezet és kezes nélkül vehető fel - a CIB Személyi Kölcsön, amely 200 ezer és 5 millió forint közötti összegben igényelhető, minimum 1, maximum 6 éves futamidőre.

Jelenlegi akciója keretében pedig kedvezményes kezelési költséggel számol a pénzintézet minden devizaalapú CIB Gyorskölcsön és CIB Személyi Kölcsön igénylése esetén, ha a kérelmező vállalja, hogy jövedelmét a CIB Banknál lévő bankszámlájára utaltatja és megad két csoportos beszedési megbízást.

A CIB Szabad Felhasználású Jelzáloghitelt most a futamidő első évében kedvezményes, évi 2,49 százalékos kamat mellett kínálja a pénzintézet svájci frank alapon, hitelbírálati, szerződéskötési és folyósítási díj nélkül! Ennél a konstrukciónál, egy év után a kamat, az akkor hatályos kondíciós listában meghatározott értékre változik.

A Citibank személyi kölcsönét ajánlja üdülések finanszírozására is. A Citibank Személyi Kölcsön kamata 5 éves futamidő esetén 750 ezer forint felvételekor 22,5 százalék, 1 milló 100 ezer forint esetén 21,5 százalék. A havi törlesztő részlet pedig 20 928 forint, illetve 30 069 forint.

A kölcsön feltételei interneten keresztül kezdeményezett igénylés esetén kedvezőbbek. Ugyancsak 5 éves futamidő esetén 800 ezer forint felvételekor 19,40 százalék, 1 milló 200 ezer forint esetén 17,38 százalék. A havi törlesztőrészlet pedig 20 929 forint, illetve 30 082 forint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!