Vágólapra másolva!
Az év első négy hónapjában 24 146 utasa volt a sármelléki Fly Balaton nemzetközi regionális repülőtérnek, ez négyszerese a 2006-os hasonló időszakénak és éves szinten újabb - 145-150 ezres - forgalmi rekordot jelent. 
Vágólapra másolva!

A tavalyi évet 70 ezres utasforgalommal zárták és ennek fele Európa legnagyobb diszkont légitársasága, az ír Ryanair belépésének köszönhető, amely ezzel vezető partnerükké lépett elő. Nekik köszönhető az angol vendégek minden korábbinál nagyobb számú megjelenése. Akik főként Hévíz, Zalakaros, Kehida gyógyszállóiban pihennek.

A január 1-je és április 30-a közötti több, mint 24 ezer érkező-induló utas esetében is áll ez a vezető szerep, de második legnagyobb partnerként egyre aktívabb a Germanwings. A német légitársaság június 18-tól, Köln és Bonn közös repülőteréről indítandó járatával már 5 nagyvárossal köti össze Sármelléket.

Idén 145-150 ezer utasra számítanak és ha minden a megállapodásaik szerint alakul, akkor a 2010-re tervezett 300 ezres utaslétszámot már jövőre is elérhetik, de ehhez a balatoni térségnek egységsebb marketingre lesz szüksége.

Május vége és szeptember eleje között, 7 turnusban összesen 2000-2100 gyerek érkezik Moszkvából egy IL 86-os óriásgéppel Sármellékre. Úticéljuk a zánkai gyermek üdülőváros. Másik újdonság a Tensi Tours hetenként közvetlen charterjárata Korfu szigetére június és augusztus vége között, amely további 3000-el növelheti a balatoni légikikötő utasforgalmát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!