Megbokrosodtak a tulajdonosok a lovin

Vágólapra másolva!
Háborognak a lótulajdonosok az ügetőn, amióta a külföldről érkező lovak előtt is megnyitották a futamokat. Az elsősorban Szerbiából érkező versenyparipák miatt számottevő pénzdíjtól esnek el a hazai tulajdonosok és így a magyar lótenyésztés is.
Vágólapra másolva!

Jól futnak és sok pénzt is kaszálnak a külföldről érkező lovak a magyar lóversenypályán. A Kincsem Parkban ezért hetek óta idegesek és kifogásolják a versenyeket a hazai lótulajdonosok - írja a Népszabadság.

Két hete szombaton olyan időt futott az egyik ilyen, általuk kifogásolt ló, ami aznap csaknem pályacsúcsnak számított. Éppen ezért azt gondolják a tulajdonosok, hogy ezeknek a lovaknak bizonyosan kellett volna már valahol, valamilyen, sok esetben komoly pénzdíjat hozniuk, így Magyarországon már nem állhatnának rajthoz.

A furcsa helyzet miatt a magyar tulajdonosok hetek óta mindössze 25 ezer forintért küzdhetnek, hiszen a 125 ezer forintos első és az 50 ezer forintos második díjat elviszik az orruk elől. Ez pedig nem túl sok, ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy versenyló általában négyszer fut egymás után, azt követően viszont három hét pihenőt kap.

Nem érti a helyzetet, ugyanakkor cáfolja is ezeket a feltételezéseket Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója - derül ki a Népszabadságból. Úgy véli, hogy az Európai Unió tagállamaihoz képest Magyarországon talán a legzártabbak a versenyek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről