Gyengült a forint a devizapiacon

Vágólapra másolva!
Enyhén gyengült a forint szerdán a bankközi devizapiacon, az eurót fél négy tájban 247,75/85 forinton jegyezték, a keddi 247,20/30 forint után.
Vágólapra másolva!

A forint 19 bázisponttal 12,24 százalékra gyengült a plusz/mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. Az euróval 247,40-248,20 forint között kereskedtek, a forgalom kedden és szerdán is élénk volt, elsősorban a Mol-részvények vásárlása miatt fellépő, megnövekedett euró/forint igény miatt.

Kedden egymilliárd euró körül, szerdán 740 millió euró körül volt a bankrendszer forgalma - egy átlagos forgalmú napon 500 millió eurónyi üzlet születik. A kereskedők becslése szerint a kedd-szerdai forgalomból mintegy 600 millió eurót tettek ki a Mol sajátrészvény-vásárlásához kapcsolódó euróeladásai.

A dollárt szerdán 184,25/35 forinton jegyezték a 183,40/50 forintos kedd délutáni szinttel szemben. Az euró/dollár piacon alig volt kereskedés, az amerikai valutával szemben inkább a jent vásárolták a nemzetközi piacokon. Szerdán kezdődött az amerikai Federeal Reserve kétnapos ülése, a piacok a magyar idő szerint csütörtökön késő esti kamatdöntésre figyelnek. A többség 5,25 százalékos változatlan amerikai kamatot vár.

Az állampapírok másodpiacán az egy évnél rövidebb lejáratok hozamai 3-5 bázisponttal csökkentek, a hosszabb lejáratok többségén nem változtak, illetve 1-3 bázisponttal emelkedtek a referenciahozamok. A forgalom nyomott volt az állampapírpiacon, a befektetők most a magyar olaj-, illetve banki részvényeket részesítették előnyben.

[origo]/MTI

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről