Jó hangulatban nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11,24 pontos emelkedéssel, 27 170,13 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,04 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Oldalazás várható a Budapesti Értéktőzsdén pénteken, a piacok a amerikai foglalkoztatási adatok kora délutáni közléséig valószínűleg kivárnak. Blahó Levente, a Raiffeisen Bank elemzője elmondta, hogy nem csak a pénteki zárást, hanem az egész jövő hetet befolyásolhatják a nyilvánosságra kerülő makrogazdasági adatok a nemzetközi piacokon, közvetve pedig a BÉT-en is.

Az elemző kifejtette, hogy a kedvezőtlen foglalkoztatási statisztikák általában gazdasági recesszió előtti jelekre utalnak. Egyes piaci vélemények szerint az amerikai jegybank szerepét ellátó Fed szeptember 18-i kamatdöntését jelentősen befolyásolják a pénteki adatok.

Valószínűleg a kamat így is, úgy is csökken, de kérdés, hogy mennyivel - jegyezte meg Blahó Levente.

Hozzátette, hogy szerdán már megjelent az amerikai magánszektor foglalkoztatási adata, ami csökkenést mutatott. A piac arra kíváncsi, hogy ezt az állami szektor képes volt-e kompenzálni.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX csütörtökön 157,71 pontos csökkenéssel, 27 158,89 ponton zárt, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,58 százalékos gyengülés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!