Derűlátóan nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 134,82 pontos emelkedéssel, 27.219,77 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékhez képest ez 0,50 százalékos emelkedés.
Vágólapra másolva!

Vegyes várakozásokat fogalmaztak meg a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedési napjára az elemzők, akik arra számítanak, hogy a pénz- és értékpapír-piacok pénteki mozgását a közép-európai idő szerint délután nyilvánosságra hozandó amerikai makrogazdasági adatok határozzák meg.

A szakértők arra számítanak, hogy az USA kiskereskedelmi indexe 0,2-0,3 százalékos emelkedést mutat majd. A legtöbb elemző szerint ez az alacsony növekedés a részvénypapír-piacokat negatívan fogja befolyásolni.

Hegedűs Csaba, az Inter-Európa Bank elemzője egyetért kollégájával abban, hogy nagy forgalom nem várható a Budapesti Értéktőzsdén, ám szerinte némi negatív korrekció lesz a piacon, mivel az európai börzék reggel negatív tartományban nyitottak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 124,60 pontos emelkedéssel, 27.084,95 ponton zárt csütörtökön, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 0,46 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma 17,7 milliárd forint volt a vezető részvények a gyengülő Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz viszonyítva

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!