Tovább erősödhet a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 113,65 pontos emelkedéssel, 28 332,50 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,40 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

Folytatódhat az erősödés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, de az előző napinál várhatóan kisebb ütemben emelkednek majd az árfolyamok. Tapaszti Attila, a Takarékbank elemzője szerint várhatóan megtorpan az emelkedés lendülete, de továbbra is enyhe pluszban mozoghatnak az árfolyamok.

Az elemző várakozása szerint az OTP tarthatja a 9500 forintos szintet, és amennyiben az amerikai jelzálogpiaccal kapcsolatban újabb problémák nem kerülnek felszínre, úgy a magyar bankpapír árfolyama ismét elindulhat a 10 ezer forint felé.

A Mol piacán továbbra is élénk lehet az érdeklődés a felvásárlási történet folytatódása miatt. Emellett a papír árfolyamát segítheti, hogy a magas olajár jó hatással van az olajszektor részvényeire - fejtette ki az elemző .

A Pannonplast részvényeinek kereskedését péntekre felfüggesztette a tőzsde, mivel a cég délelőtt sajtótájékoztatót tart a megújuló energiaforrásokon alapuló új stratégiájáról.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!