Befejezte a részvény visszavásárlását az Aegon

Vágólapra másolva!
Befejezte az egymilliárd eurós részvény-visszavásárlási programját a holland Aegon biztosító és pénzügyi szolgáltató. Összesen 74,57 millió törzsrészvényt vásároltak vissza 13,41 eurós átlagáron, ez a kint lévő törzsrészvények 4,6 százaléka volt. A visszavásárolt részvényeket érvénytelenítik, erről a közgyűlés határoz jövő áprilisban. A visszavásárlás hozzájárul az egy részvényre jutó eredmény növeléséhez.
Vágólapra másolva!

Az Aegon az idén eddig 1,9 milliárd eurót juttatott részvényeseinek osztalék és részvény-visszavásárlás formájában. A harmadik negyedévben az Aegon 541 millió eurós adózott eredményt ért el, 47,4 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 367 milliónál. Az egy részvényre jutó eredmény ennél kissé jobban, 48 százalékkal nőtt. Az első két negyedben rendre csökkent az adózott eredmény az egy évvel korábbiakhoz képest. Így az első háromnegyed év összesített adózott eredménye, 1,903 milliárd euró, még 16,5 százalékkal kevesebb volt a tavalyi első kilenchavi 2,28 milliárdnál.

A két év azonban nem pontosan összehasonlítható, könyvelési módszertani változtatások miatt, továbbá a tavalyi első negyedévet egyszeri tételek emelték - főleg a garanciatartalékok csökkentése a holland üzletben -, ám hasonló idén nem volt, tették hozzá az időközi beszámolóban.

A nem elsőrendű amerikai jelzálogkölcsön-piac semmi bonyodalmat nem okozott a cégnek, hangsúlyozták. Az első háromnegyed évben a teljes bevétel, 36,553 milliárd euró, 7,4 százalékkal több volt az egy évvel korábbi 34,026 milliárdnál, főleg a díjbevételek meredek első és második negyedévi emelkedése miatt az egy évvel azelőttihez viszonyítva. A második negyedévben már Hollandiában is nőtt a bevétel, a magán nyugdíjbiztosítás kényszerű terjedése miatt. Továbbra is rekord ütemben nőtt az életbiztosítási bevétel Nagy-Britanniában. A többi bevétel - a jutalékbevétel és a sajátszámlás ügyletek, befektetések bevétele - nagyjából szinten maradt. Az új életbiztosítás-kötések értéke az első negyedévben 42 százalékkal, a másodikban 28 százalékkal, a harmadikban 12 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit csoportszinten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről