Eséssel indított a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 458,52 pontos csökkenéssel, 26 205,15 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 1,72 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A csalódást keltő amerikai kamatdöntés, és a New York-i tőzsdeindexek esése után csökkenés várható a magyar részvénypiacon is szerdán. A 25 bázispontos amerikai kamatmérséklés negatív piaci reakciót váltott ki, a befektetők nagyobb mértékű csökkenést vártak volna el - mondta Dobár Péter, a CIB Bank elemzője. A döntés hatására a New York-i tőzsdeindexek több mint 2 százalékos veszteséget szenvedtek el, majd az esés a távol-keleti piacokon is folytatódott, és nagy valószínűséggel ez várható a magyar és az európai börzéken is - tette hozzá az elemző.

Dobár Péter szerint a legnagyobb árfolyamveszteséget az OTP szenvedheti el, miután az amerikai bankpapírok átlagosan 5-6 százalékot estek. Relatíve jól teljesíthetnek viszont a gyógyszerpapírok, amelyeknek némi támaszt adhat a dollár stabilitása, a Moltól pedig átlagos szereplést vár az elemző.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!