Gyengén nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 254,92 pontos csökkenéssel, 26.175,43 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,96 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Nagyobb ármozgások nélkül, kivárással telhet a hétfői kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint nagyobb elmozdulásra nem kell számítani a magyar tőzsdén sem, mivel a piacok már a keddi amerikai kamatdöntésre és az azt követő kommentárokra várnak. Emiatt a forgalom is valószínűleg mérsékelt marad.

Az elemző kifejtette, hogy a pénteken közölt novemberi amerikai foglalkoztatási adat kedvezőbb lett ugyan a piaci várakozásoknál, de szakértők szerint nem ad lehetőséget negyed százalékpontnál nagyobb kamatmérséklésre. A piaci szereplők többsége 25 bázispontos kamatcsökkentést vár, de akad, aki szerint 50 bázispontos csökkentésről határoz a Fed.

A BUX pénteken 406,49 pontos, 1,56 százalékos emelkedéssel, 26.430,35 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 30,7 milliárd forint volt, amelyből 19 milliárdot az OTP részvények adásvétele tett ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!