Eséssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 106,87 pontos csökkenéssel, 25 148,32 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,42 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A negatív nemzetközi hangulat alapján a részvényárak csökkenése várható hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén. Herczenik Ákos, a Raiffesisen Bank elemzője további gyengülést valószínűsít a részvénypiacon.

A pénteki esést az amerikai decemberi foglalkoztatási adatok váltották ki, amelyek az utóbbi négy év legrosszabb munkaerőpiaci adatának számítanak. Az adat nyomán ismét megerősödtek a recessziós félelmek. A New York-i tőzsdeindexek jelentős eséssel zártak, és a csökkenés az ázsiai piacokon is folytatódott - fejtette ki az elemző.

A Magyar Telekom pénteken kötelező ajánlatot adott be a szlovén telefontársaság privatizációs pályázatára. Herczenik Ákos úgy véli, a piac egyelőre várakozó álláspontra helyezkedhet a hírrel kapcsolatban, a három versenyben maradt pályázó ajánlatának pontosítására ugyanis január 15-én kerül sor. A pályázatot az MT szempontjából pozitívnak értékelte az elemző, de hozzátette, hogy a piac osztlékpapírként kezeli a Magyar Telekomot, az akvizíció pedig az osztalékalapot csökkentheti, így a befektetők nem biztos, hogy örülnek a hírnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!