Bank vesz bankot

Vágólapra másolva!
Az Intesa Sanpaolo, a CIB Bank anyabankja február negyedikén, hétfőn Torinóban és Milánóban bejelentette, hogy megállapodott az ukrán JSC Pravex Bank tulajdonosaival a pénzintézet felvásárlásról. Az ügyletet az ukrán és az olasz hatóságok jóváhagyását követően az elkövetkező hónapokban fogják lebonyolítani. Az olasz bank 504 millió eurót fizet az ukrán bankért.
Vágólapra másolva!

A JSC Pravex 560 fiókjával, 280 készpénzkiadó automatájával és a kereskedelmi központokban kihelyezett 2 000 pultjával Ukrajna hatodik legnagyobb bankhálózatát működteti. A Pravex kifejezetten lakossági bank: személyi, jelzálog- és autóvásárlási kölcsönöket, valamint hitelkártyákat nyújt. Különleges abban is, hogy az ügyfélbetét-állomány fedezi az ügyfélhitel-állományt.

A nemzetközi számviteli szabványoknak megfelelő, a tavaly június 30-i állapotot rögzítő kimutatás szerint eszközállománya 1 milliárd dollárt, az ügyfélhitel-állomány 587 millió, az ügyfélbetét-állomány 592 dollárt tett ki. A részvénytőke 114 millió dollár volt. Az előzetes év végi adatok szerint az eszközállomány 1,2 milliárd dollárra, az ügyfélhitel-állomány 764 millió dollárra, a saját tőke 143 millió dollárra emelkedett. A múlt év első felében a bank adózás utáni eredménye 7,5 millió dollár volt.

A megállapodás révén az Intesa Sanpaolo folytatja terjeszkedését a kelet-közép-európai és az észak-afrikai térségben, ahol jelenleg tizenkét ország 1200 fiókján keresztül 7,2 millió ügyfelet szolgál ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről