Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Apró emelkedéssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,1 pontos emelkedéssel, 22 419 ponton nyitott szerdán, ami az előző napi záróértékhez képest ez 0,4 százalékos erősödés.
Vágólapra másolva!

Továbbra is alacsony forgalomra, az index kis mértékű elmozdulására számítanak a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdai kereskedési napján az MTI által megkérdezett részvénypiaci elemzők.

Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint a korábbi napokhoz hasonlóan óvatosak maradnak a befektetők szerdán.

Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír elemzője kiemelte, hogy az Erste Bank a vártnál jobb eredményt tett közzé, így a kelet-közép-európai bankszektor, ezen belül az OTP a nap folyamán kissé az átlagon felül teljesíthet.

Mindkét elemző hangsúlyozta, hogy szerdán számos fontos amerikai és uniós makrogazdasági adat lát napvilágot, amelyek jelentősen befolyásolhatják a kereskedést.

Nyugat-Európa: kivárás és marginális nyereség

Szerda reggel a nyugat-európai részvénypiacok szűk sávban alakultak, a befektetők a vállalati eredményeket emésztik, és óvatosak az amerikai Fed esti kamatdöntése előtt.

A legmegbízhatóbb európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója az első óra vége felé 0,1 százalékos nyereséggel 1329,36 pontnál tartott, 11,76 százalékkal elmaradva az év végi értékétől. Kedden 0,8 százalékot vesztett, hétfőn 0,6 százalékot nyert. A múlt héten 0,3 százalékot nyert, az előző héten 3,21 százalékot nyert. Eddig ebben a hónapban 5 százalék közeli nyereségnél tart, ez majdnem öt éve a legnagyobb egyhavi előretörés.Szerdán a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 több mint 2 pontos nyereséggel kezdett, egy óra múlva 2,7 pontos, azaz 0,04 százalékos nyereségnél tartott.

A frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 több mint 1 pontos nyereséggel indult, egy óra múlva 13,24 pontos, azaz 0,19 százalékos nyereségben volt.

Párizsban a CAC-40 közel 1 pontos veszteséggel nyitott, egy óra múlva 1,00 pontos, azaz 0,02 százalékos veszteségnél járt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről