A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Gyengült, de erősödhet a forint

Vágólapra másolva!
Kissé gyengült a forint, a budapesti bankközi devizapiacon csütörtökön fél tízkor 244,60/75 forint volt az euró a szerda délutáni 243,55/75 forint után.
Vágólapra másolva!

A kereskedők szerint már szerdán, az amerikai piacnyitás után érzékelhető volt a korábbi napok folyamatos erősödésének leállása.

A Fed kamatdöntő ülés jegyzőkönyvének nyilvánosságra hozatala visszavetette az amerikai piacot, így elfogyott az erő a forint árfolyamát a korábbi sávszél felé mozgató szándékokból is.

A budapesti bankközi piacon a kereskedők elmondása szerint kivárás jellemző a monetáris tanács hétfői kamatdöntése előtt. Ugyanakkor nem zárják ki azt sem, hogy piaci szereplők még a hétvége előtt kísérletet tesznek az euró árfolyam 240 forint alá nyomására. Megjegyezték, hogy sok múlik azon, hogy nyitnak csütörtökön az amerikai piacok.

A dollár csütörtökön reggel 155,15/20 forint volt, míg szerda délután 154,55/75 forint.

Csütörtökön az elemzők a forint további erősödésére számítanak, mivel a forint nagy kamatkülönbsége az euróhoz képest vonzza a befektetőket, írta csütörtök reggel a Dow Jones hírügynökség. Az euró közelíthet az újabb, 240-es forint árfolyamhoz.

A feltörekvő piacokon most a "sztár a forint"- jegyezték meg kereskedők, aki szerint a piacon a figyelem most a központi bank hétfői kamatdöntő tanácskozása felé fordul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!